Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για μένα»

Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για μένα»

Γιάννης Σφαιρόπουλος

Στις σημαντικότερες ως τώρα στιγμές της καριέρας του, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα παραχώρησε συνέντευξη στη Σερβία, όπου μίλησε για τις στιγμές που σημάδεψαν τη διαδρομή του στους πάγκους και τη σύντομη καριέρα του ως δημοσιογράφος.

Μιλώντας στο “Arena Sport” ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο μια στιγμή. Αρχικώς, όταν πέρασα από το ερασιτεχνικό σωματείο του Απόλλωνα στο επαγγελματικό μπάσκετ. Πήγα στον ΠΑΟΚ ως ασίσταντ κόουτς. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα έγινε στην Εθνική Ελλάδας. Βρέθηκα στον ΠΑΟΚ το 1997 και το 2001 ο τότε προπονητής της Εθνικής, Κώστας Πετρόπουλος με πήρε στο σταφ. Έπειτα συνεργάστηκα με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ήταν μια τεράστια τιμή να είσαι παρών σε αυτή τη διοργάνωση με την Εθνική Ελλάδας. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές μου. Το τρίτο βήμα έγινε όταν πήγα στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα μεγάλο βήμα. Και ακολούθως, όταν άρχισα να κοουτσάρω στη EuroLeague. Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου. Παίξαμε σε δυο τελικούς και ήμασταν άτυχοι αφού αντιμετωπίσαμε τη Ρεάλ και τη Φενέρμπαχτσε στη Μαδρίτη και στην Κωνσταντινούπολη. Για δεύτερη φορά είχαμε αυτό το εμπόδιο, παίζοντας στην έδρα του αντιπάλου μας.

Ήμουν πολύ νέος όταν άρχισα να κοουτσάρω. Στην πρώτη μου χρονιά στη Σχολή, είχα ως επιλογή τη δημοσιογραφία, παράλληλα με το μπάσκετ. Όμως μόνο το μπάσκετ. Δεν μπορούσα, για παράδειγμα, να επιλέξω μπάσκετ και βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο ή ό,τι άλλο. Μόνο τη δημοσιογραφία. Είπα “ΟΚ, ας το δοκιμάσω”. Δεν ήξερα τι θα γινόταν τα επόμενα χρόνια; Θα επιβίωνα ως προπονητής; Θα τα καταφέρω; Η αλήθεια είναι ότι έγραφα πραγματικά καλά. Ήμουν σε μια εφημερίδα, προσπάθησα να κάνω κάποια ρεπορτάζ μετά τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Άρη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών όμως κατάλαβα ότι η δημοσιογραφία δεν είναι για μένα και αφοσιώθηκα στο μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…