Κεντρική NBA Έγινε… του “διπλού” (vid)
NBA

Έγινε… του “διπλού” (vid)

antetokounmpo bosh block

antetokounmpo-bosh-block

Ένα ντέρμπι, ένα “ευρωπαϊκό” παιχνίδι και ένας διασυρμός ακολούθησαν την επιβλητική νίκη των Νικς χθες (“Πανηγύρισαν οι Νικς“), στο ΝΒΑ με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα θετικά αποτελέσματα και στα τρία ματς. Οι Μπακς έφυγαν με το διπλό από το Μαϊάμι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεκινάει βασικός. Σε ένα κακό, ποιοτικά, ματς οι Ρόκετς επικράτησαν των Θάντερ ενώ οι Ουόριορς στον εμφύλιο της Καλιφόρνια, διέλυσαν τους Λέικερς, στο Λος Άντζελες.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι Χιτ – Μιλγουόκι Μπακς 84-91
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Χιούστον Ρόκετς 65-69
Λος Άντζελες Λέικερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 115-136

Νίκη στο Μαϊάμι, με βασικό τον Γιάννη

antetokounmpo-heat-bucks

Οι Μπακς ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης που έλαβε χώρα στο Αμέρικαν Έρλαϊνς Αρίνα, και επιβλήθηκαν των Χιτ με 91-84, υποχρεώνοντας τους στην τρίτη συνεχόμενη ήττα. Ο Μπράντον Νάιτ (20π. με 4/7τρ.-5ρ.-4ασ.) ήταν ξανά ο κορυφαίος για τα “ελάφια“. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός φέτος και είχε πολύ καλή παρουσία, μετρώντας 11 πόντους (4/8 διπ.-3/7 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ξανά τις υπηρεσίες του Ντουέιν Ουέιντ, ενώ ο Κρις Μπος (10π.-5ρ.-5ασ.) συνέχισε τις κακές εμφανίσεις. Πλέον, και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 5-5.

Νίκησε ο… λιγότερο κακός

harden-thunder-rockets

Σε μια αναμέτρηση που όχι απλά δεν διεκδικεί “δάφνες” ποιότητας αλλά αποτελεί μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, οι Ρόκετς νίκησαν με το, “ευρωπαϊκό”, 69-65 τους Θάντερ, στην Οκλαχόμα. Αμφότερες οι ομάδες σούταραν με ποσοστό λιγότερο του 30% (28.8% οι Ρόκετς και 29.4% οι Θάντερ) αλλά η υπεροχή της ομάδας του Χιούστον στα ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ του Τζέιμς Χάρντεν (19π.-9ρ.-5ασ.) της έδωσαν το θετικό αποτέλεσμα. Άποντος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς είχε 3 χαμένα δίποντα και άλλα τόσα τρίποντα,  αλλά πρόσθεσε 4 ριμπάουντ και 2 τάπες στη στατιστική του, αγωνιζόμενος για 15 λεπτά. Το ρόλο του ηγέτη, από πλευράς “κεραυνών”, έχει “ασπαστεί” ο Ρέτζι Τζάκσον (15π.-11ρ.-4ασ.), ο οποίος σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει πως έχει την ποιότητα να ανταποκριθεί.

Κόμπι εναντίον Κάρι… σημειώσατε “2”

curry-lakers-warriors

Ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του αλλά οι 44 πόντοι του (12/22 διπ.-3/12 τρ.-11/16 βολές) δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη δεύτερη νίκη της σεζόν στους Λέικερς. Αντιθέτως, πραγματοποιήθηκε ακόμα ένας διασυρμός καθώς γνώρισαν βαριά ήττα με 136-115 από τους ασταμάτητους Ουόριορς. Οι “πολεμιστές” επέβαλαν πλήρως τον καταιγιστικό ρυθμό τους και με ηγέτη τον “ασύλληπτο” Στέφεν Κάρι, που σημείωσε 30 πόντους (5/10 διπ.-5/9 τρ.-5/5 βολές) και μοίρασε 15 ασίστ, έστησαν “πάρτι” στο Στέιπλς Σέντερ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μαρίς Σπέιτς (24π.-9ρ.). Ο Κόμπι πήρε το 34% των επιθέσεων της ομάδας του αλλά και η αναποτελεσματικότητα των συμπαικτών του αποτέλεσε παράγοντα για αυτό. Η ομάδα του Όκλαντ σημείωσε 40 και 41 πόντους στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, αντίστοιχα, με τη διαφορά να φθάνει μέχρι και τους 36 πόντους (115-79).

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Τορόντο Ράπτορς 8-2
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 7-2
Σικάγο Μπουλς 7-3
Κλίβελαντ Καβαλίερς 5-3
Ατλάντα Χοκς 5-4
Μαϊάμι Χιτ 5-5
Μιλγουόκι Μπάκς 5-5
Μπρούκλιν Νετς 4-5
Σάρλοτ Χόρνετς 4-6
Μπόστον Σέλτικς 3-5
Ορλάντο Μάτζικ 4-7
Ιντιάνα Πέισερς 4-7
Ντιτρόιτ Πίστονς 3-7
Νιου Γιορκ Νικς 3-8
Φιλαδέλφεια 76ερς 0-9

ΔΥΣΗ
Μέμφις Γκρίζλις 9-1
Χιούστον Ρόκετς 9-1
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 8-2
Ντάλας Μάβερικς 7-3
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 7-3
Σακραμέντο Κινγκς 6-4
Νιου Ορλίνς Πέλικανς 5-3
Λος Άντζελες Κλίπερς 5-3
Σαν Αντόνιο Σπερς 5-4
Φοίνιξ Σανς 5-5
Γιούτα Τζαζ 4-7
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 3-8
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 2-7
Ντένβερ Νάγκετς 2-7
Λος Άντζελες Λέικερς 1-9

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …