Κεντρική Ασίστ Basketbase “Άγγιξε” δύο ρεκόρ ο Λουκάς

“Άγγιξε” δύο ρεκόρ ο Λουκάς

mavrokefalidis kolossos

mavrokefalidis-kolossos

petridis-giorgosΟι 32 πόντοι αποτελούν ρεκόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 13 πόντοι που πέτυχε σε τρεις διαφορετικούς αγώνες πρωταθλήματος και οι 17 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το ΤΟΡ16.

Η επίδοση του Κιλκισιώτη φόργουορντ όμως στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ δεν αποτελεί και ρεκόρ καριέρας. Κορυφαία επίδοση του παραμένουν οι 36 πόντοι που πέτυχε ως παίκτης του “Δικεφάλου” την σεζόν 2005-06 (3 Μαΐου 2006) στο παιχνίδι με τον Γ.Σ. Λάρισας στο “παλατάκι” (90-88).

Ωστόσο ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε ατομικό ρεκόρ στην σεζόν και στα ριμπάουντ με τα 10 που μάζεψε χθες (είχε από εννιά στα ματς του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ). Έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Α1 αφού από 10 είχε σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια της σεζόν 2008-09 με το Μαρούσι. Ακόμη με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε, ο Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τα 900 στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα ατομικά επιτεύγματα έχουν και συνέχεια για τον Μαυροκεφαλίδη αφού με τους 47 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος, διέλυσε την φετινή κορυφαία επίδοση που ήταν αυτή του Έρικ ΜακΚόλουμ με τους 38 βαθμούς ranking στην 20η αγωνιστική και στο εκτός έδρας ματς του Πανιωνίου με τον Ηλυσιακό.

Είναι όμως κατά ένα βαθμό χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή κορυφαία στο πρωτάθλημα όταν στην 22η αγωνιστική ο Κέβιν Πάλμερ του ΚΑΟΔ είχε κόντρα στον Κολοσσό 48 βαθμούς.

Τα ρεκόρ του “Batman”

Είναι λογικό η εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη να επισκίασε ότι άλλο έβγαλε στατιστικά ο Παναθηναϊκός όμως υπάρχουν και άλλα αξιόλογα στοιχεία. Ο Αντώνης Φώτσης συμπλήρωσε 243 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό στην Α1 και “έπιασε” στην 5η θέση τον Νίκο Οικονόμου. Ακόμη, το ένα μόνο εύστοχο τρίποντο του κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετό για να του δώσει την τρίτη θέση στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Α1, αφού έφτασε τα 216 και προσπέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς.

Κατά τα άλλα με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε ο Δημήτρης Διαμαντίδης έφτασε τα 1.768 στην Α1 και ξεπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι ανεβαίνοντας στην 6η θέση της σχετικής λίστας από το 1986. Τέλος ο Λάσμε ξεπέρασε τους 600 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Γκιστ τους 400 ενώ ο Ούκιτς ξεπέρασε τις 150 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…