Κεντρική Ελλάδα Εθνικές ΕΟΚ- Θυμήθηκε το… «βάλτο αγόρι μου» [vid]

ΕΟΚ- Θυμήθηκε το… «βάλτο αγόρι μου» [vid]

ΕΟΚ ΟΠΑΠ 1987

Η ΕΟΚ  μας πήγε στο 2005 και το… «Βάλτο αγόρι μου». Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία μπάσκετ, με ανάρτησή της στα social media, έκανε ειδική μνεία στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Το παιχνίδι ήταν ο ημιτελικός που έστειλε την Ελλάδα στον τελικό κόντρα στη Γερμανία όπου και κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν έγιναν…όλα! Εναλλαγές στο σκορ, σασπένς και στο τέλος; Η Ελλάδα ξέρανε τη Γαλλία και πέρασε στον τελικό.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάστηκε η μαγική ασίστ του Νίκου Ζήση. Ο γκαρντ που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν λίγο καιρό, δίνει μια μαγική πάσα στον Διαμαντίδη.

Όπως οι περισσότεροι θυμάστε ή έχετε δει, ο άλλοτε αστέρας του Παναθηναϊκού καραδοκεί. Έτσι σαν έτοιμος από καιρό, ο Διαμαντίδης παίρνει το κρίσιμο σουτ και στέλνει την Ελλάδα κόντρα στη Γερμανία.

Μαζί και όλους τους Έλληνες στα ουράνια και τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο πάνθεον της ιστορίας. Ο «Δράκος» έχει στο παλμαρέ του κατάκτηση τροπαίου με την «Επίσημη Αγαπημένη», τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής της.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΕΟΚ:

«Σαν σήμερα… Το 2005… Ο Νίκος Ζήσης δίνει την ασίστ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης στέλνει την Ελλάδα στον τελικό του @EuroBasket   στο Βελιγράδι!!!

Όπως μεταδόθηκε από το κανάλι της @FIBA σε όλον τον κόσμο!»

https://twitter.com/HellenicBF/status/1441357066166157326

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…