Κεντρική Ασίστ Basketbase Πιο “τρίποντος” από ποτέ

Πιο “τρίποντος” από ποτέ

mike james galatasaray panathinaikos euroleague 2017

mike-james-galatasaray-panathinaikos-euroleague-2017

petridis-giorgosΑνεξάρτητα με το αν στο τέλος κάθε βραδιάς δικαιώνεται ή όχι από το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός έχει φέτος μια ροπή –έφεση, εμμονή ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να τη χαρακτηρίσει- στο τρίποντο κάτι που είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού και έχει επισημανθεί πολλάκις. Παρεμπιπτόντως, στην Πόλη ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 30+ προσπάθειες για τρίποντο για 7η φορά στις 21 αγωνιστικές. Περισσότερες όλων, οι 35 που είχε στο ματς με τη Μακάμπι που κρίθηκε πάντως στην παράταση.

Οι “πράσινοι” παίρνουν κατά μέσο όρο 26 προσπάθειες πίσω από τα 6,75 –περισσότερες έχει μόνο η Ρεαλ με 26,76– και το ερώτημα είναι: Υπήρξε στο παρελθόν ομάδα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που να τελειώνει τόσο συχνά επιθέσεις πίσω από τη γραμμή του τριπόντου;

Το eBasket.gr δίνει την απάντηση με στοιχεία που δεν εξαντλούνται στα τελευταία χρόνια ή σε αυτά της Ευρωλίγκα αλλά φτάνουν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών. Μέσα από αυτά φανερώνεται και μια πτυχή της διαφοροποίησης της φιλοσοφίας του ίδιου του μπάσκετ. Για παράδειγμα η ομάδα που πήγε στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ το 1994 επιχειρούσε κατά μέσο όρο 15, ναι 15, τρίποντα λιγότερα σε κάθε αγώνα της από την αντίστοιχη φετινή.

Η απάντηση είναι πως ουδέποτε υπήρξε ομάδα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση (Κύπελλο Πρωταθλητριών, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Σουπρολίγκα και Ευρωλίγκα) που να είχε μέσο όρο προσπαθειών για τρίποντο, μεγαλύτερο της φετινής. Πιο κοντά στη φετινή επίδοση ήταν η ομάδα της σεζόν 2013-14 έχοντας όμως τρία τρίποντα λιγότερα ανά αγώνα.

pao2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…