Κεντρική Elite League Γλυνιαδάκης: «Περιμένουμε την Παρασκευή, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την Α2»

Γλυνιαδάκης: «Περιμένουμε την Παρασκευή, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την Α2»

Γλυνιαδάκης

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στην εκπομπή «Overage» του Over FM με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη για την προσπάθεια του ΠΣΑΚ ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ.

Η συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη έβγαλε κάποιο θετικό μήνυμα;

«Ήταν μια συνάντηση που ζητήσαμε εμείς. Μιλήσαμε και με τον Λευτέρη Αυγενάκη και με τον Γιώργο Μαυρωτά. Άκουσαν τους προβληματισμούς μας. Πραγματικά τα παιδιά στις μικρότερες κατηγορίες έχουν πρόβλημα επιβίωσης και αυτό θέλαμε να αναδείξουμε. Από εκεί και πέρα τόσο ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας μας παρουσίασαν τις προτάσεις τους που καταβάλουν κάθε εβδομάδα και εμείς στηρίξαμε τη δική μας πρόταση ότι βάζουμε κάποια χρήματα για τα τεστ, προκειμένου να ξεκινήσει η Α2 και ζητήσαμε να εξεταστεί το αίτημά μας την Παρασκευή που συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων. Το πιο αισιόδοξο για εμάς είναι ότι η επιτροπή λοιμοξιολόγων του υπουργείου αθλητισμού έχει εγκρίνει το αίτημά μας και από εκεί και πέρα περιμένουν την απάντηση των λοιμοξιολόγων του κράτους και ελπίζουμε να περάσει».

Υπάρχει δηλαδή μια πρώτη νότα αισιοδοξίας;

«Εμείς προσπαθούμε εδώ και δύο μήνες πραγματικά για αυτά τα παιδιά, θεωρούμε λοιπόν ότι 200 αθλητές της Α2 κάνοντας τεστ δεν μπορούν να μολύνουν την κοινότητα και θα μπορούν να ελεγχθούν. Και αυτό είναι ένα επιχείρημα που προσπαθήσαμε να αναλύσουμε ώστε να περάσουμε αυτό το αίτημα μας και να ξεκινήσουν αυτά τα παιδιά προπονήσεις για αρχή».

Την Παρασκευή θα υπάρχει και συγκέντρωση αυτών των αθλητών έξω από τη Βουλή. Θεσμικά θα λάβετε εσείς μέρος;

«Θεσμικά δεν είναι μια συγκέντρωση που κάνει ο ΠΣΑΚ. Από ότι γνωρίζω αυτό δεν έχει διοργανωθεί από κάποιον φορέα. Από εκεί και πέρα τα αιτήματα για όλους είναι κοινά, από εκεί και πέρα μακάρι να ανοίξουν όλα γιατί και οι μικρές κατηγορίες είναι η ραχοκοκαλιά του αθλητισμού».

Την ώρα που ο ΠΣΑΚ έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση, ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε από τον αέρα του Over FM 104,9 ότι η ΕΟΚ δεν έχει καταθέσει κανένα επίσημο αίτημα.

«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι γιατί εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα για τους αθλητές. Το θετικό για εμάς είναι ότι και ο σύνδεσμος προπονητής, καλύπτει τα έξοδα για τους προπονητές σε αυτή την κατηγορία και προσπαθούμε από κοινού να κάνουμε έτσι μια έναρξη για να μην συνεχίσουν αυτά τα παιδιά να βρίσκονται εκτός εργασίας γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά της Α2 είναι παιδιά που βιοπορίζονται από αυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Χάλαρης (pic)

Ο Στέλιος Χάλαρης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού Ο Στέλιος Χάλαρης στάθηκε άτυχος στα τελευτ…