Κεντρική NBA Το μεγαλείο και το clutch ένστικτο του Γουέστμπρουκ (vid)
NBA

Το μεγαλείο και το clutch ένστικτο του Γουέστμπρουκ (vid)

russell westbrook victor oladipo thunder

russell-westbrook-victor-oladipo-thunder

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν έχει και το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στις κρίσιμες καταστάσεις ενός αγώνα τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τα εξειδικευμένα στατιστικά, ο “Ρας” είχε 13/43 σουτ μέσα στη σεζόν (30.2%), όταν η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1 ή 2 πόντους, 2 λεπτά για τη λήξη ενώ σούταρε μόλις με 34% (15/44) σε περιπτώσεις όπου οι Θάντερ βρέθηκαν πίσω ή μπροστά στο σκορ με 3 πόντους ή λιγότερους, με 1 λεπτό για τη λήξη. Ο “Westbeast“, όμως, έχει την ιδιότητα να συντρίβει τους αριθμούς και να θέτει δικές του παραμέτρους, κάτι που έπραξε και χθες, εναντίον των Ντάλας Μάβερικς.

3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα, οι Μάβερικς απολάμβαναν ένα προβάδισμα 13 πόντων (91-78) και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν μια καλή συντήρηση. Και τότε ο Γουέστμπρουκ πήρε “φωτιά”. Ειδικότερα, ο σούπερ-σταρ των Θάντερ σημείωσε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους των Θάντερ, οι οποίοι “έτρεξαν” ένα σερί 14-0 μέχρι το τέλος, φεύγοντας με μια επική νίκη από το Τέξας! Παίζοντας σχεδόν μόνος του επιθετικά, ο Γουέστμπρουκ “διέλυσε” την άμυνα των Μάβερικς, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του, με αποκορύφωμα το νικητήριο καλάθι του, με 7.1” για τη λήξη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fx-JaKu-JcU]

Συνολικά, ο Γουέστμπρουκ είχε 37 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με 15/30 σουτ και πέτυχε το 37ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τα 41 του Όσκαρ Ρόμπερτσον! Ακόμη, ήταν το 13ο τριπλ-νταμπλ του με τουλάχιστον 35 πόντους (ρεκόρ στην ιστορία του NBA) ενώ πλέον έχει πιάσει διψήφιο αριθμό πόντων σε 3 κατηγορίες απέναντι σε όλες τις Δυτικές ομάδες, με εξαίρεση τους Μπλέιζερς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…