Κεντρική NBA Σαν Αντόνιο Σπερς: ο “φονέας” των φιναλίστ!
NBA

Σαν Αντόνιο Σπερς: ο “φονέας” των φιναλίστ!

leonard aldridge spurs

leonard-aldridge-spurs

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς κατορθώνουν να είναι τρομερά ανταγωνιστικοί κάθε χρόνο, όντας μια από τις πιο θεμελιώδεις σταθερές στον παγκόσμιο αθλητισμό! Η προπονητική “μαγεία” του Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος προσαρμόζει άριστα το ρόστερ του με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, η σκληρή άμυνα και η ηγεσία του Κουάι Λέοναρντ επιτρέπει στους Σπερς να έχουν ρεκόρ 56-16, μόλις 2 νίκες πίσω από τους πρωτοπόρους στη Δύση, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Φαίνεται, όμως, ότι το μεγαλύτερο “όπλο” των Σπερς είναι η αποδοτικότητά τους στα μεγάλα ματς, εκεί όπου στέκονται μονίμως στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα, τα “σπιρούνια” μετρούν 9 νίκες σε 10 ματς, απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν το top-5 του φετινού NBA (Γουόριορς, Καβαλίερς, Ρόκετς, Σέλτικς). Όχι απλά διαθέτουν την καλύτερη επίδοση αλλά είναι μόλις η 2η ομάδα (μαζί με τους Σικάγο Μπουλς!), η οποία έχει θετικό ρεκόρ εναντίον αυτού του γκρουπ αντιπάλων!

Και αφού γίνεται λόγος για τις ισχυρές ομάδες, αξίζει να απομονώσει κανείς τα αποτελέσματα των Σπερς απέναντι στους περσινούς φιναλίστ του NBA, το Κλίβελαντ και το Γκόλντεν Στέιτ.  Συγκεκριμένα, οι Σπερς έγιναν η 5η ομάδα τα τελευταία 50 χρόνια (σύμφωνα με το ESPN), η οποία ρίχνει 25άρα και στους δύο συμμετέχοντες των Τελικών της προηγούμενης χρονιάς! Αναμφίβολα, τα αποτελέσματά τους κόντρα στις, θεωρητικά, πιο ισχυρές ομάδες του “μαγικού” κόσμου είναι εντυπωσιακά, με 4 νίκες σε 4 ματς και μέσο όρο διαφοράς 20.7 πόντους ανά αγώνα!

  • 25/10/16: Σπερς – Γουόριορς 129-100
  • 21/1/17: Σπερς – Καβαλίερς 118-115
  • 11/3/17: Γουόριορς – Σπερς 85-107
  • 27/3/17: Καβαλίερς – Σπερς 103-74
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…