Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μην στέκεστε στην τελευταία επίθεση”

“Μην στέκεστε στην τελευταία επίθεση”

Sfairopoulos Olympiacos1

Sfairopoulos-Olympiacos1

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει τη διαιτησία, προτρέποντας άπαντες να μην σταθούν στην τελευταία επίθεση, αλλά στη συνολική εικόνα του αγώνα.

“Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Πεδουλάκη διότι έτρεξα να πανηγυρίσω και δεν του έδωσα το χέρι μου. Όσον αφορά το παιχνίδι αλλάξαμε την πνευματική μας ετοιμότητα, φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο όπου ελέγχαμε το παιχνίδι ακόμα και όταν χάναμε. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά σε σκορ και δημιουργία μέσα στην έδρα του κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να βγούμε μπροστά κάτι που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ντέρμπι φυσικά μεταξύ δύο πολύ μεγάλων ομάδων. Εμείς ελέγξαμε το ρυθμό, παραμείναμε συγκεντρωμένοι και δεν δεθχήκαμε εύκολα καλάθια. Μπήκαν δύο πολύ μεγάλα σουτ από δύο εξίσου μεγάλους παίκτες. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά και ο Παναθηναϊκός να κέρδιζε θα την δικαιούταν.

Θα κρατήσω την ομαδική προσπάθεια αφού μπορεί ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης να έβαλαν μεγάλους πόντους και σουτ αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την ομαδική προσπάθεια. Είναι μόνο το 1-1, πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία για να διαχειριστούμε το μπρέικ και να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα”, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για την εξαιρετική παρουσία του Πρίντεζη: “Δεν είναι εύκολο να κάνεις όλο αυτό και να καταφέρνεις να είσαι τόσο συγκεντρωμένος. Μπορώ να πω ότι του αφιερώνουμε αυτή τη νίκη.”

Για την τελευταία επίθεση: “Δεν θέλαμε να δεχθούμε τρίποντο. Το δεχθήκαμε βέβαια αλλά εμείς θέλαμε να πιέσουμε και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο παίκτη να μπει στη ρακέτα. Πιστεύουμε στην άμυνα μας, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Δεν θέλαμε να δώσουμε στον Παναθηναϊκός δύο εύκολους πόντους και να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Για τη δημιουργία του Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι: Ο Παναθηναϊκός είχε 29 ασίστ γιατί είχε 42% στα τρίποντα. Κάθε πάσα στο τρίποντο ήταν ασίστ. Στην πρώτη περίοδο στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν εκτός κλίματος και κάρφωναν συνεχώς στο καλάθι μας. Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα τακτικής του αντιπάλου, νομίζω ότι εμείς δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι. Σήμερα οι ασίστ ήταν 12 σε όλο το παιχνίδι και στην πρώτη αναμέτρηση ήταν 17 στο ημίχρονο. Μας είχε κοστίσει επίσης ότι μείναμε 9 ημέρες χωρίς αγώνα, δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. Κάναμε προπονήσεις αλλά δεν είναι το ίδιο. Σήμερα φάνηκε ότι είχαμε την πνευματική ετοιμότητα και τη θέληση να αλλάξουμε ξανά τη ροή της σειράς.

Για την διαιτησία και αν υπήρξαν βήματα στην τελευταία φάση: “Δεν θέλω να σχολιάσω στη διαιτησία. Μην στέκεστε στην τελευταία επίθεση. Ήταν ένας ολόκληρος αγώνας. Ίσως το παιχνίδι να μην είχε πάει καν εκεί”.

Για την τελευταία φάση: “Η εντολή ήταν να παίξουμε πικ εν ρολ και να πάμε για δίποντο αλλά έγινε αλλαγή και έπαιξε ένας με έναν ο Βασίλης. Παίζει ρόλο και η ποιότητα και η προσωπικότητα των παιδιών. Η εντολή ήταν η μπάλα να πάει στον Βασίλη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τη δυναμική του κόσμου για τη δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δηλώνει έτο…