Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Παράδειγμα ο Καλαμπόκης”

“Παράδειγμα ο Καλαμπόκης”

Kostas

Kostas Mexas

Στην παρουσία, αλλά και την ποιότητα του Γιάννη Καλαμπόκη εστίασε ο Κώστας Μέξας, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, επισημαίνοντας πως η αγωνιστική συμπεριφορά του αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους.

Αναλυτικά:
Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση της ΑΕΚ από το ταξίδι στη Λιθουανία. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να έχουμε ενέργεια για 40 λεπτά αποσκοπώντας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Επί μέρους στόχοι όπως το ριμπάουντ, όπου η ΑΕΚ είναι πολύ καλή, τα παιδιά έκαναν αρκετά καλή δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ. Στο αμυντικό τρανζίσιον δεν ήμασταν τόσο καλοί. Δεχτήκαμε εύκολους πόντους σε καίρια σημεία και επιπλέον το κακό διάβασμα στην αλλαγή της ΑΕΚ με το πεντάρι. Η ΑΕΚ έλεγξε το παιχνίδι μέχρι ενός σημείου, αλλά οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, έβαλαν μεγάλα σουτ, πήραν κουράγιο για την άμυνα και αυτό κρίθηκε σε δύο φάσεις στο τέλος που ήταν ίσως και λίγο τυχερές, αλλά και ποιοτικές. Το κέρδισε δίκαια η ΑΕΚ το παιχνίδι.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κρατήσουμε τη διάθεση και την ομαδικότητα που έχουμε δείξει και έχουμε πολλά περιθώρια πέραν του αγωνιστικού κομματιού αλλά και ως νοοτροπία, να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια και πάνω σε αυτά τα πράγματα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, νομίζω ότι στο τέλος εάν συνεχίσουμε έτσι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο, φέτος ακόμα περισσότερο, έχει γεμάτο ρόστερ και θεωρώ ότι βρίσκει τον ρυθμό αλλά και τους ρόλους της και πάντα υπάρχει θέμα στην αρχή. Όσο περνάει ο καιρός αυτό είναι υπέρ της. Νομίζω ότι πέραν όλων έχω εντυπωσιαστεί από τον Καλαμπόκη. Η εικόνα του είναι εντυπωσιακή και του αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτό. Η εικόνα του είναι παράδειγμα για τους νεότερους”.

Ο Γιάννης Αθανασούλας είπε: “Σήμερα κληθήκαμε να παίξουμε απέντωπίσουμε ομάδα με καλό αγωνιστικό ρυθμό. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση της ΑΕΚ και να βγάλουμε ενέργεια. Θεωρητικά δεν θέλαμε να πάει ψηλά το σκορ, αλλά όπως αποδείχθηκε μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό αυτό. Το παιχνίδι πήγε έτσι όπως το θέλαμε, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε και κάναμε κάποια λάθη. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι οι αλλαγές στην αγωνιστική μας συμπεριφορά, να τις έχουμε οδηγό καθώς έχουμε μια σειρά από παιχνίδια κρίσιμα που θα καθορίσουν την πορεία μας. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ασφαλής στη διακοπή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…