Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

6163928 scaled

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό

Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Απόλλωνα, στην Πάτρα, επικρατώντας με το εμφατικό 93-63.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να το καθαρίσει από νωρίς. Οι Πειραιώτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα και με την άμυνά τους να μοιάζω απροσπέλαστη, πήραν τον έλεγχο, κάνοντας το σκορ 4-21 στο (6’). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε την πίεση και έφτασε στο 6-26 λίγο μετά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 9-28.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι και χωρίς να πιεστεί, έκανε το σκορ 18-42 στο 14’). Κάπου εκεί τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός έγινε βιαστικός, ο Απόλλωνας κυκλοφόρησε τη μπάλα και βρήκε σουτ από μακριά, με την διαφορά να ροκανίζεται ολοένα και περισσότερο. Ο Μπλόντιν έκανε το 35-46 στο 19’, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να μαζεύει πολύ την διαφορά και να δείχνει ανταγωνιστικός. Μάλιστα ο Ολυμπιακός σε αυτό το 17-4 που δέχθηκε, δεν είχε καν εντός παιδιάς καλάθι, καθώς σκόραρε μόνο με βολές του Λαρεντζάκη!

Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει και μείωσε στους 8 (40-48, 23’), όμως κάπου εκεί… η σεμνή παράσταση έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός με τον Παπανικολάου και τον Κάνααν να βγαίνουν μπροστά ανέβασε την διαφορά, την ώρα που ο Απόλλωνας δεν έβρισκε λύσεις στα τρίποντα των Ερυθρόλευκων. Η διαφορά ανέβαινε έτσι ολοένα και περισσότερο, με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 50-73.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν απλά μια τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός ανέβαζε ολοένα και περισσότερο την διαφορά, με το μόνο που απέμεινε και έδινε ενδιαφέρον στο παιχνίδι να είναι η τελική «ψαλίδα». Αυτή έφτασε στους 30, καθώς στην εκπνοή ο Αμπόσι κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 63-93.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-28, 35-46, 50-73, 63-93.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…