Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-89 (vid)

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-89 (vid)

Nikola laprovitola barcelona maccabi jpg

Ο Λαπροβίτολα “ξέρανε” τη Μακάμπι

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ δια πυρός και σιδήρου. Οι μπλαουγκράνα κέρδισαν τους Ισραηλινούς με 92-89 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός γκαρντ 5,3″ πριν το τέλος πέτυχε το νικητήριο τρίποντο και χάρισε τη νίκη στους Καταλανούς.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (7-6). Η Μπαρτσελόνα σταδιακά ανέβασε την απόδοση της και πήρε τον έλεγχο του ματς (15-8). Η Μακάμπι απάντησε άμεσα και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Με επί μέρους σκορ 11-4 μάζεψε άμεσα την κατάσταση και έφερε στα ίσια το παιχνίδι (19-19).

Η Μακάμπι συνέχισε την αντεπίθεση της και έφερε τούμπα το παιχνίδι. Οι Ισραηλινοί με εξαιρετική επιθετική λειτουργία βρέθηκαν από το -7 στο +10 (27-37). Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων δεν κραρησε για πολύ, καθώς η κακή της άμυνα σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό Αμπρίνες έφεραν ακόμη μια ανατροπή. Ο Ισπανός με 11 πόντους και 3/3 τρίποντα έφερε τούμπα το ματς και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Καταλανούς (44-43).

Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, αλλά η Μπαρτσελόνα έδειχνε να πατάει καλύτερα. Η Μακάμπι κόλλησε επιθετικά, καθώς Μπράουν και Μπόλντγουιν δεν έβρισκαν λύσεις. Οι μπλαουγκράνα το εκμεταλλεύτηκαν και κατάφεραν να πάρουν ακόμη και διψήφια διαφορά (69-59). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους, με τους Ισραηλινούς να προσπαθούν να μείνουν κοντά στο σκορ (70-63).

Το ντέρμπι ήταν για γερά νεύρα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν τα παρατούσε. Ο Κάτας δικαιώθηκε με την επιλογή του να αφήσει πολλή ώρα στο παρκέ τον Ντιμπαρτολομέο και αυτός με 4/5 τρίποντα γύρισε την κατάσταση και η Μακάμπι πήρε τα ηνία στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο (75-76).

Πάρκερ και Αμπρίνες βγήκαν μπροστά για τους γηπεδούχους και πρόσφεραν πολύτιμες λύσεις (87-85). Οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν την… μπουγάδα. Η Μακάμπι με καλάθια των Μπράουν και Μπόλντγουιν κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια 27″ πριν το τέλος. Ο Νίκολας Λαπροβίτολα, όμως, ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος. Ο Αργεντινός γκαρντ από τα 8 μέτρα εκτέλεσε τη Μακάμπι και έβαλε μπροστά τους μπλαουγκράνα 5,3″ πριν το φινάλε! Ο Μπόλντγουιν πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά ήταν κακό και η Μπάρτσα πήρε τη νίκη με 92-89.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 44-43, 70-63, 92-89

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…