Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Τενερίφη – Μάλαγα 75-80

Τενερίφη – Μάλαγα 75-80

malaga tenerife jpg

Η Μάλαγα κατέκτησε το BCL

Η Μάλαγα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Basketball Champions League, καθώς επικράτησε της Τενερίφη με 80-75. Οι Ανδαλουσιάνοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, είχαν σταθερά το προβάδισμα και εν τέλει έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, που είναι και το πρώτο στην ιστορία τους.

Οι παίκτες των δύο ομάδων εδειξαν στα πρώτα λεπτά να κυριεύονται από το άγχος του τελικού με τα άστοχα σουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το θέαμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν άσχημο και χαρακτηριστικό είναι ότι σε 7 λεπτά αγώνα σημειώθηκαν μόλις 14 πόντοι συνολικά (6-8). Η Μάλαγα σταδιακά έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και με εξαιρετική άμυνα κατάφερε να χτίσει μικρή διαφορα στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (10-16).

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο ματς με την Τενερίφη να μην βρίσκει λύσεις επιθετικά (16-22). Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν τον απόλυτα έλεγχο στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με ύψους τυπικά γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Η Μάλαγα σταδιακά άρχισε να χτίσει διαφορά και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας διψήφιο προβάδισμα και κρατησε την Τενερίφη στους 27 πόντους (27-38).

Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε η ίδια εικόνα. Η Μαλαγα είχε σταθερά τα ηνία του σκορ με τον Τενερίφη συνεχώς να κυνηγάει. Οι Ανδαλουσιάνοι άντεξαν στην πίεση των τυπικά γηπεδούχων και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 80-75 και κατέκτησαν το πρώτο BCL στην ιστορία τους.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 27-38, 56-62, 75-80

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Ξεφυλλίζοντας το playbook… ανάποδα

Τι είναι αλήθεια αυτό το playbook, για το οποίο επαίρεται η Ομοσπονδία; Ας ξεκινήσουμε από…