Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51

Ολύμπιακός All Star Game

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός. Ένα ημίχρονο έπαιξε ο Παναθηναϊκός.

Χρειάζεται κάτι περισσότερο από μπάσκετ ενός ημιχρόνου, για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός «απουσίαζε» από το πρώτο μισό και μοιραία γνώρισε την ήττα με 75-51. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, δείχνοντας πως οι ομάδες χτίζονται, δεν αγοράζονται. Η ομοιογένεια έκανε τη διαφορά κι οι «πράσινοι» πρέπει να δουλέψουν πολύ για να φτάσουν στο σημείο που θέλουν.

Έπεσε ο… γενικός

Αν κάποιος πριν τον τελικό σάς έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει 14.30’’ χωρίς πόντο, θα δεχθεί σερί 27-0, θα έχει πετύχει 4 πόντους στα πρώτα 16:30’’ του αγώνα (32-4), θα του λέγατε κομψά ότι δεν έχει ιδέα από μπάσκετ και πως είναι στα όρια του παραλογισμού. Κι όμως, ο Ολυμπιακός άφησε τον «αιώνιο» αντίπαλο για ένα ημίχρονο στα… αποδυτήρια.

Στη διάρκεια του 27-0 (μετά το αρχικό 5-4), οι «πράσινοι» είχαν 0/17 σουτ κι 8 λάθη. Ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της αναμέτρησης, έχοντας 0/13 τρίποντα και 3/12 δίποντα. Παράλληλα είχαν 0 ασίστ για 10 λάθη. Ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς να νιώσει τον αντίπαλό του και δίχως να κάνει κάτι υπερβολικά καλό επιθετικά, έφτασε στους 37 πόντους.

Ο Αταμάν δοκίμασε τα πάντα, αλλά δεν του βγήκε τίποτα. Κανείς δεν ξεχώρισε από το ναυάγιο του πρώτου ημιχρόνου, δεν υπήρξε επικοινωνία στην επίθεση, ενώ η άμυνα έμπαζε από παντού. Ο Ολυμπιακός με τον Λαρεντζάκη πρώτο σκόρερ, τον Παπανικολάου και τον Μιλουτίνοφ να ακολουθούν, είχε επτά παίκτες στην επιθετική εξίσωση, αλλά και 10 ασίστ για 7 λάθη, καθώς και 26-14 ριμπάουντ.

Το ποτάμι δεν γύριζε πίσω

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα βγάλει αντίδραση. Εξίσου δεδομένο ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα άφηνε να χαθεί μέσα από τα χέρια του η νίκη. Τα δώρα δεν επιστρέφονται. Το 41-18 ήταν δείγμα ότι στο 20λεπτο θα είχαμε παιχνίδι, όμως ήταν εμφανές ότι δεν έφτανε για την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά και στους 30 πόντους (64-34) κι απλά περιμέναμε να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία. Ο Λαρεντζάκης έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, ο Κάνααν έφτανε εύκολα στο λέι απ, ο ΜακΚίσικ αν κι ανέτοιμος δεν έχασε σουτ, ο Σίκμα (πολύ βαρύς) βοήθησε στα ριμπάουντ, ο Ουόκαπ ήταν παίκτης ορχήστρα κι ο Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο με αριστοτεχνικό τρόπο.

Ο Γκραντ ήταν πιο διστακτικός απ’ όσο έπρεπε, ο Λεσόρ ήταν σε χαμηλή πτήση, ο Σλούκας ήθελε, αλλά δεν έφτανε, ο Μπαλτσερόφσκι με τον Γκάι ήταν αρνητικοί, ο Ερνανγκόμεθ είχε καλές στιγμές. Όλα αυτά στην επίθεση, γιατί η άμυνα παραμένει άγνωστη λέξη για τον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν πας πουθενά.

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 37-11, 56-34, 75-51.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…