Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-68 (vid)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-68 (vid)

Κάνααν, Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός απέχει δύο βήματα από το Κάουνας.

Μετά τα δύο «διπλά» στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα πιο… υποψιασμένος. Αγχώθηκε, έδωσε στη Φενέρμπαχτσε το δικαίωμα να πιστέψει στη νίκη, αλλά ο φοβερός και τρομερός Κάνααν, έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, μαζί με τον Βεζένκοφ κι οδήγησαν την ομάδα τους στο 1-0 (79-68). Σημαντικό, αλλά δεν φτάνει για να πας στο φάιναλ φορ. Είναι απλά η αρχή… Απαιτείται ανάλογη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον ενθουσιασμό τής εξέδρας κι επέβαλλε τον ρυθμό του, με τον Ουόκαπ να είναι καλός εκτελεστικά, όχι όμως κι οργανωτικά. Με ισορροπία στην επίθεση (καλάθια μέσα κι έξω από το «ζωγραφιστό») προηγήθηκε με 14-7. Στην άμυνα η επιμονή του Ντόρσεϊ (τα έκανε όλα λάθος), έδινε αέρα στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ιτούδης είδε ότι ο παίκτης του είχε… θολώσει, έβαλε τον Γκούντουριτς, πήρε πέντε πόντους από τον Καλάθη κι η Φενέρμπαχτσε έτρεξε σερί 10-2 (16-17), πριν απαντήσει με τρίποντο ο Βεζένκοφ κι ο Ολυμπιακός πάρει το τελευταίο του προβάδισμα (19-17) στο πρώτο δεκάλεπτο. Μότλεϊ και Πιέρ διαμόρφωσαν το 19-21.

Έβγαζε φάσεις, δεν έβαζε καλάθια

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με πέντε πόντους (21-26), χτυπώντας στο «ζωγραφιστό». Το τρίποντο του Λαρεντζάκη σε «σκοτωμένη» επίθεση και το καλάθι του ΜακΚίσικ, σε συνδυασμό με την αυξημένη αμυντική πίεση έφεραν ισορροπία.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη Φενέρ να ξεφύγει (26-26), όμως αυτό δεν άλλαζε τη γενική εικόνα. Έβγαζε φάσεις, αλλά δεν τις τέλειωνε καλά (πολλά χαμένα εύκολα σουτ μέσης απόστασης) κι η άμυνα δεν ήταν πανάκεια. Οι Τούρκοι έτρεξαν σερί 6-0, φορτώνοντας άγχος την παρέα τού Μπαρτζώκα (26-32).

Στα δύσκολα «μιλάει» ο Σάσα

Το… αγχολυτικό των «κόκκινων» είναι το αλάνθαστο χέρι του Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με 8-0 σερί, με πέντε πόντους τού Σάσα και τρεις (καλάθι + φάουλ) τού Φαλ, ο οποίος μέτρησε 3/3 βολές στο πρώτο ημίχρονο. Πιέρ και Παπανικολάου πέτυχαν από ένα τρίποντο και το ημίχρονο τέλειωσε 37-35, με τον Τζεκίρι να έχει φορτωθεί με τρία φάουλ και τους Γκούντουριτς, Μπλακ από δύο.

Καπνισμένες κά(α)νες

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πέτυχε 26 πόντους, εκ των οποίων οι δύο ήταν του Φαλ. Οι υπόλοιποι 24 ήταν προσφορά του σεληνιασμένου Αζάια Κάνααν και του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Κάνααν πέτυχε 5/6 τρίποντα (6/7 συνολικά), δίνοντας μοναδικό σόου και κάνοντας σμπαράλια την τουρκική άμυνα.

Στους 18 ο Ησαΐας, στους 19 ο Σάσα, ο Ολυμπιακός οικοδόμησε διαφορά 12 πόντων, ασήμαντη για ματς Ευρωλίγκας, αλλά με τον ρυθμό που είχε ο αγώνας όχι αμελητέα. Προσθέστε και τα τέσσερα φάουλ του Τζεκίρι κι έχετε την εικόνα του καλύτερου δεκαλέπτου των γηπεδούχων.

Κακό τρίλεπτο, αλλά δίχως περαιτέρω προβλήματα

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε αντεπίθεση, με τον Γκούντουριτς να πετυχαίνει πέντε πόντους και τον Μότλεϊ δύο. Στο 7-0 (65-58) ο Ολυμπιακός είχε απάντηση, αρχικά με τη συγκλονιστική του άμυνα και δευτερευόντως με τον Σλούκα, που πέτυχε πέντε πόντους, άλλους δύο πήρε από βολές του Μπλακ κι επέστρεψε η… καρδιά στη θέση της.

Ο Καλάθης δοκίμασε τρία άστοχα τρίποντα, ο ΜακΚίσικ από την περίμετρο ανέβασε τη διαφορά (73-58), πριν απαντήσει ο Έντουαρντς με τον ίδιο τρόπο. Μόνο που ο ΜακΚίσικ είχε πάρει φωτιά και θέλησε με νέο τρίποντο (στο 37’) να τελειώσει το παιχνίδι (76-61). Κι αν ο Έντουαρντς απάντησε με καλάθι και φάουλ, ο Σακ είχε κι άλλο τρίποντο στη φαρέτρα. Το ποτάμι δεν γύριζε πίσω…

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για τον Φαλ

Τέλος η σεζόν για τον Μουσταφά Φαλ, με κάταγμα κόπωσης στο αριστερό πόδι. Απρόοπτο πρόβλημ…