Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βερολίνο 2024 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-84 (vid)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-84 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρ, σε ρυθμούς Πίτερς.

Εντάξει, κανένας δεν θυμάται τον νικητή του «μικρού» τελικού, ο αγώνας γίνεται για να γίνει, δίχως να υπάρχει σημαντικός λόγος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ομάδα που μπαίνει για να χάσει. Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια, η Φενέρμπαχτσε με αντεπίθεση απείλησε ακόμα και να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το τρίποντο του Σανλί ήταν εκπρόθεσμο κι έτσι έμεινε το 87-84.

Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τον Πίτερς σε φοβερή βραδιά. Μετά τους 23 πόντους κόντρα στη Ρεάλ πέτυχε 20 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και βάζει πλώρη για πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Με μόλις δύο χαμένα σουτ, 6 ριμπάουντ και ηγετική εμφάνιση, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της νίκης.

Είναι σαν να επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ο Ολυμπιακός, που κόντρα στη Ρεάλ έδειξε να απορρυθμίζεται. Επιθετικός πλουραλισμός, με Γκος, Λαρεντζάκη, Πίτερς και Μιλουτίνοφ να είναι διψήφιοι, τον ΜακΚίσικ στους 9 και τον Κάνααν στους 8. Παρά τους 84 πόντους, πάντα υπό το πρίσμα ότι κανείς δεν έπαιζε την… ύπαρξή του σε αυτό το ματς, υπήρξαν διαστήματα με καλή αμυντική προσαρμογή.

Η Φενέρ έδειξε ότι δεν θα παρατήσει το ματς, όταν προηγήθηκε με έναν πόντο (61-62) υπερκαλύπτοντας τη διαφορά των 9 πόντων που έχανε στο τέλος τού ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 10-0, ανακτώντας την ισορροπία και φέρνοντας ξανά τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Ο Ολυμπιακός είχε και διψήφιες διαφορές, αλλά στο τέλος χαλάρωσε, έχασε μπάλες, δέχθηκε συνεχόμενα τρίπονα και λίγο έλειψε να υπάρξει… εξτρά ταλαιπωρία, αν ο Σανλί είχε εκτελέσει δέκατα του δευτερολέπτου νωρίτερα. Ο Τούρκος, με τον Πιέρ και τον Ουίλμπεκιν ήταν οι καλύτεροι της παρέας τού Γιασικεβίτσιους.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 48-37, 66-62, 87-84.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Βερολίνο αποστολή: Γιώργος Κογκαλίδης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Βερολίνο 2024

Δειτε επισης

Η πρώτη συνάντηση της Εθνικής

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής για το Προολυμπιακό Η Εθνική ανδρών ξεκίνησε σήμερα (17/06) …