Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Ολυμπιακός 60-93 (vid)

Άλμπα – Ολυμπιακός 60-93 (vid)

Βεζένκοφ, Άλμπα - Ολυμπιακός

Αυτή τη μέρα, ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τι σημαίνει η όγδοη μέρα του Φεβρουαρίου για τον οργανισμό και -κυρίως- τον κόσμο της ομάδας. Ήθελε να την τιμήσει, με τον πιο εμφατικό τρόπο κι ο Ολυμπιακός φρόντισε να παίξει στα όρια, ακόμα κι όταν η διαφορά ήταν πάνω από 30 πόντους, για να νικήσει εντέλει την Άλμπα με 60-93.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, σε μια ομάδα που είχε και πάλι όλα τα στοιχεία, τα οποία έχει φέρει φέτος στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, ήταν ο Βεζένκοφ, με «νταμπλ νταμπλ» και σπουδαία εμφάνιση. Από κοντά κι ο Ουόκαπ, αν κι είναι κόντρα ρόλος να επιχειρήσεις να ξεχωρίσεις κάποιον/ους από ένα αρμονικό σύνολο.

Άμυνα, φάουλ και Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βερολίνο δίχως δύο παίκτες (ΣλούκαςΠίτερς) και πριν μπει στη λογική του αγώνα είδε άλλους δύο να φορτώνονται με φάουλ. Ο Φαλ έκανε το πρώτο στα 5’’ και το δεύτερο (υπερβολικό) στη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Μπαρτζώκας είδε στο 2.30 -κι αφού η ομάδα του ήταν μπροστά με 0-7, με οδηγό την άμυνα- να χρεώνεται με δύο φάουλ κι ο Μπλακ. Δύο σέντερ (προσωρινά) στα πιτς.

Η άμυνα ήταν λειτουργική και στην επίθεση κυριαρχούσε η μορφή του Βεζένκοφ. Όταν το σκορ έδειξε 10-17 ο Σάσα είχε 11 πόντους, μπήκαν στην εξίσωση κι ο Παπανικολάου με τον Κάνααν και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 13-28.

Ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος. Πήγε σε «νταμπλ σκορ» (15-30), ανέβηκε και στο 18-39, αλλά κάπου εκεί η Άλμπα έβγαλε αντίδραση. Με 3/3 τρίποντα μείωσε σε 27-41, για να κατεβεί η διαφορά στους 10 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (35-45), με τον Μπαρτζώκα να χρεώνεται με τεχνική ποινή. Για το 20λεπτο που έκανε η ομάδα του Πειραιά, πήγε με μικρή διαφορά στ’ αποδυτήρια.

Έστησε νέο τείχος στο Βερολίνο

Για 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει στους 18 πόντους την Άλμπα και σε λιγότερο από πέντε δέχθηκε σχεδόν άλλους τόσους. Αυτό δεν ήταν αποδεκτό για τον Μπαρτζώκα κι η ομάδα του μπήκε αλλαγμένη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Φαλ ένιωσε άσχημα τόση ώρα στον πάγκο κι οι Γερμανοί τον ένιωσαν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αν για λίγο ήταν «μία σου και μία μου» με τον Λάμερς, ο Γάλλος ξεχώρισε. Το 41-50 ήταν το τελευταίο σημείο επαφής των γηπεδούχων με το σκορ. Ο Ολυμπιακός έστησε αμυντικό τείχος, ενώ στην επίθεση οι «κόκκινοι» έκαναν πάρτι.

Στο σύνολο ο Ολυμπιακός πέτυχε επιμέρους σκορ 10-28 (45-78) κι έτσι ολοκληρώθηκε όχι μόνο η τρίτη περίοδος, αλλά κι η υπόθεση νίκη. Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν είχε περισσότερα να προσφέρει, καθώς η διαφορά εκτινάχθηκε σε απίστευτα νούμερα, οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν μόνο στο τελευταίο δίλεπτο κι έφτασαν στην 6η συνεχόμενη νίκη τους, παραμένοντας στην κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-45, 45-78, 60-93

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…