Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Σόφτσης: «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είμαστε στον τελικό»

Σόφτσης: «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είμαστε στον τελικό»

Σόφτσης

Ο Θάνος Σόφτσης μίλησε στον OverFM και τη Λένα Καραλή για τη συμμετοχή του Ο.Α.Χανίων στο Final Four του Κυπέλλου γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θάνος Σόφτσης στο C-Over page:
Για τη συμμετοχή στο Final Four ως γηπεδούχοι:
«Τα παιδιά και η διοίκηση απολαμβάνουν τη συμμετοχή στο Final Four, ανεξάρτητα αν γίνεται στην πόλη των Χανίων. Με το γεγονός και το σκεπτικό ότι υπάρχουν δύο πολύ δυνατοί αντίπαλοι (σ.σ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) που έχουν τον πρώτο λόγο, η πιθανή είσοδος μας στον τελικό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει γνωρίσει το νησί. Τηρουμένων των αναλογιών, είμαστε επιτυχημένοι».

Για το εάν ήταν στόχος η είσοδος στο Final Four:
«Όχι, επειδή ήταν εντελώς καινούρια η ομάδα και με αθλήτριες που δεν έχουν ενεργό ρόλο στα δρώμενα της Α1 τα τελευταία χρόνια. Η είσοδος στα playoffs ήταν απόλυτη επιτυχία και αυτό με έχει ικανοποιήσει ως προπονητή. Είναι επιτυχία για την ομάδα που φτάσαμε μέχρι εδώ. Ιστορικά είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε Final Four, οπότε θεωρώ τη χρονιά απόλυτα επιτυχημένη και τα εύσημα πάνε στα κορίτσια».

Για το εάν υπάρχουν σκέψεις για τον τελικό:
«Η Ελευθερία Μοσχάτου είναι πιο εύκολος αντίπαλος (σε σχέση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), αλλά επανάπαυση δεν υπάρχει. Κάθε ματς το βλέπεις ξεχωριστά, απλώς τώρα είναι η χαρά της συμμετοχής και δεν είναι το άγχος ότι πρέπει να κερδίσεις το παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Να αποδώσουμε αυτό που θέλουμε και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να δει. Επομένως χαιρόμαστε τον θεσμό και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είμαστε στον τελικό».

Για το εάν υπάρχει έξτρα κίνητρο επειδή η διοργάνωση διεξάγεται στα Χανιά:
«Ναι, ο παλμός που δίνει ο κόσμος και η παρουσία φίλων και συγγενών, παθιάζει περισσότερο τον αθλητή/ρια, οπότε αυτό που λέμε ”το θέμα καρδιάς και διάθεσης” θα το έχουν τα παιδιά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…