Κεντρική NBA Σίλβερ: «Οι αστέρες του NBA δεν παίζουν αρκετά»
NBA

Σίλβερ: «Οι αστέρες του NBA δεν παίζουν αρκετά»

Σίλβερ

Αρκετά ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Άνταμ Σίλβερ σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της συνεδρίας που είχε, με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ένα από αυτά και αρκετά σημαντικό, είναι η απροθυμία των παικτών όπως τη χαρακτήρισε, να αγωνίζονται σε αρκετά παιχνίδια.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου, είναι η νέα «μόδα« των σταρ, να μη συμμετέχουν στο πλήρες πρόγραμμα. Απουσιάζουν από αρκετές αναμετρήσεις.»

«Δεν στέκομαι εδώ λέγοντας ότι έχω μια εξαιρετική λύση», συνέχισε ο Σίλβερ. «Ένα μέρος του ζητήματος είναι οι τραυματισμοί. Ένα από τα πράγματα στα οποία έχουμε επικεντρωθεί έχει να κάνει με την ανταλλαγή πληροφοριών και πόρων γύρω από το πρωτάθλημα για τη βελτίωση ορισμένων πρακτικών και την αποκατάσταση των παικτών».

Πρόσθεσε, πως μία επιπλέον λύση θα ήταν να προσθέσουν κάποια έξτρα κίνητρα στους παίκτες.

Για ορισμένες νέες ιδέες:
«Το τουρνουά play-in, σκέφτηκα, ίσως ήταν η αρχή της δημιουργίας νέων κινήτρων για τις ομάδες να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να παλεύουν για τη θέση των πλέι οφ. Μπορεί να γίνει μέσω τουρνουά εντός της σεζόν και είναι ορισμένες αλλαγές στη μορφή όπου μπορούμε να πετύχουμε», είπε.

Συμπλήρωσε, πως υπάρχει στο «τραπέζι» των συζητήσεων η regular season να αποτελείται από 82 αναμετρήσεις.

«Έχω πει επίσης στο παρελθόν, εάν έχουμε πάρα πολλά ματς, είναι κάτι που πρέπει να δούμε επίσης. Καθόμαστε και εξετάζουμε νέες προσφορές Μέσων και κοιτάμε μία νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Θα τα μελετήσουμε».

«Δεν υπήρξε καμία πρόταση στο τραπέζι ή κάτι τέτοιο. Από τις συζητήσεις μου με τους παίκτες, αναγνωρίζουν ότι είναι επίσης ένα θέμα. Το στυλ του παιχνιδιού έχει αλλάξει όσον αφορά τον αντίκτυπο στο σώμα τους.

Νομίζω ότι πρέπει να αξιολογούμε συνεχώς και να κοιτάμε την αγορά του μέλλοντος. Να λέμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσουμε το προϊόν μας», πρόσθεσε.

«Τα φάουλ που γίνονται επίτηδες για να σταματούν οι αιφνιδιασμοί πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότερα στο μέλλον».

Αυτό είναι κάτι στο οποίο, όπως γνωρίζετε, είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και σκεφτόμαστε να κάνουμε μια αλλαγή για την επόμενη σεζόν. Έχουμε ακόμα λίγη δουλειά να κάνουμε με την επιτροπή μας. Θα συναντηθούμε ξανά με το διοικητικό συμβούλιο τον Ιούλιο, οπότε θα είναι μια πιθανή στιγμή να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα.

Αλλά καθώς βλέπουμε μια αρκετά δραματική αύξηση στα φάουλ, δεν πιστεύουμε ότι είναι και το καλύτερο για το NBA. Το διεθνές μπάσκετ έχει έναν άλλο τρόπο να το πετύχει, αλλά αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε ενδεχομένως να τροποποιήσουμε», κατέληξε ο Σίλβερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…