Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Ανατροπή» από τη Γερμανία: «Ναι» σε όπλα στην Ουκρανία και στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT

«Ανατροπή» από τη Γερμανία: «Ναι» σε όπλα στην Ουκρανία και στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT

oukrania e1645807942846 jpg

Αλλάζει και σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ρωσία τόσο στο θέμα της εισβολής στέλνοντας οπλισμό στο Κίεβο αλλά και στο θέμα των κυρώσεων αφού πλέον φαίνεται ότι συντάσσεται με τις χώρες που θέλουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT.

Έτσι, η Γερμανία στέλνει 400 αντιαρματικά ρουκετοβόλα όπλα (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας. Η απόφαση εγκρίθηκε από την γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ενώ την ίδια ώρα το Reuters αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα προμηθεύσει 1.000 αντιαρματικά οπλικά συστήματα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger από τα αποθέματά της για να στηρίξει την Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή της  πολιτικής του Βερολίνου περί απαγόρευσης αποστολής θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης. Την ίδια ώρα, η Γερμανία συμφώνησε σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα», δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

¨Πρόκειται για μία αλλαγή στάσης από το Βερολίνο, καθώς μέχρι σήμερα δεν συναινούσε στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…