Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Χέρμπερτ: «Μετά τη γέννηση των παιδιών μου, αυτό είναι το νούμερο δύο στη ζωή μου»

Χέρμπερτ: «Μετά τη γέννηση των παιδιών μου, αυτό είναι το νούμερο δύο στη ζωή μου»

Γκόρντον Χέρμπερτ

 

Στο ταξίδι της Εθνικής μέχρι τηνσημερινή κατάκτηση στάθηκε ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ δεν έχει συνειδητοποίησει αυτό που έχει καταφέρει με την ομάδα του Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας στις δηλώσεις του ανέλυσε το ταξίδι των Γερμανών από τον Σεπτέμβριο του 2021 εώς και σήμερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν το 2021. Όταν πήρα τη δουλειά στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας πήγα στο Μπράουνγβαϊγκ και γνώρισα τον Ντένις, τον Σεμπτέμβριο του 2021. Μιλήσαμε για 2-3 ώρες. Ένιωσαν την αγάπη του, το πόσο νοιάζεται για τη χώρα του, για την εθνική του ομάδα, για τους συμπάικτες του. Τότε ξεκίνησαν όλα για εμένα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που βοήθησαν να προκριθούμε στο Παγκόσμιο. Πολλοί δεν θυμούνται ότι χάσαμε το πρώτο ματς των προκριματικών από την Εσθονία στην έδρα μας και για αυτό είχαμε τον Ντένις, τον Φόγκτμαν και τον Μπόνγκα να παίζουν στα παράθυρα του Ιουνίου. Παιδιά που δεν είχαν συμβόλαιο ήρθαν και έδωσαν το παράδειγμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Είναι εξωπραγματική στιγμή. Ένα απίθανο γκρουπ παικτών. Είμαστε πρώτα ομάδα και μετά έχουμε ατομικό ταλέντο. Οι παίκτες νοιάζονται ο ένας για τον άλλο, προκαλούν ο ένας τον άλλο.

Ο Ντένις και εγώ είχαμε μια σύνδεση από τον Σεπτέμβριο του 2021, αναπτύξαμε αυτή την εμπιστοσύνη στην ομάδα και μεταξύ μας. Το μεγαλύτερο πράγμα που έκανα ήταν να κάνω τον Ντένις αρχηγό. Είναι τόσο περήφανος που είναι αρχηγός της εθνικής Γερμανίας. Και αυτή είναι η δεύτερη χρονιά του τριετούς μας σχεδίου… Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα με αυτήν την ομάδα είναι ότι απολαύσαμε την παρουσία μας, απολαύσαμε τους αγώνες και δεν μπορώ να πω αρκετά για τον Ντένις Σρούντερ και το τι σήμαινε για το γερμανικό μπάσκετ. Δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς αυτόν και δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς την ομάδα.

Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς τους τύπους. Θα μου πάρει μερικές μέρες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αύριο είναι Δευτέρα και είμαι τόσο περήφανος για αυτούς τους τύπους. Μετά τη γέννηση των παιδιών μου, που είναι η οικογένειά μου, αυτό είναι το νούμερο δύο στη ζωή μου, το να είμαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους.

Σηκώθηκα στις 6:30, έφτασα στην προπόνηση και μετά πήρα έναν υπνάκο. Ξύπνησα και έλαβα ένα μήνυμα από τον Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς και αυτό δείχνει τι σημαίνει αυτό για τη Γερμανία. Ο καλύτερος ηγέτης στη Γερμανία, ακόμη και στον κόσμο, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο μετά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα παιχνίδια μας θα έπρεπε να ήταν στη δημόσια τηλεόραση από την αρχή. Ελπίζω από εδώ και πέρα να καταλάβουν πώς αυτή η ομάδα εκπροσωπεί τη Γερμανία.

Ξέρω τον Πέσιτς εδώ και αρκετό καιρό, τον θεωρώ φίλο, ήπιαμε λίγο κόκκινο κρασί και σέβομαι πολύ αυτό που έχει κάνει με την ομάδα του εδώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…