Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Προμηθέας 81-78: Δικέφαλος για πλέι οφ με Τέρνερ από άλλο πλανήτη!

ΠΑΟΚ – Προμηθέας 81-78: Δικέφαλος για πλέι οφ με Τέρνερ από άλλο πλανήτη!

ΠΑΟΚ

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε εκδίκηση για τον χαμένο ημιτελικό του Κυπέλλου από τον Προμηθέα επικρατώντας με 81-78 και πλέον κοιτάει το πλασάρισμα του στα πλέι οφ της Basket League. Απόλυτος πρωταγωνιστής του Δικεφάλου ήταν ο Έλστον Τέρνερ, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους, με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη να δίνει πολύτιμες λύσεις στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τον Προμηθέα να έχει το προβάδισμα αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει. Η ομάδα της Πάτρας πήρε προβάδισμα τριών κατοχών για πρώτη φορά 2’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τον Γκραντ (10-17), με τον Κάρτερ να απαντάει με τρίποντο, και το σκορ να διαμορφώνεται στο 13-18.

Ο ΠΑΟΚ με τον Τέρνερ να παίρνει φωτιά στην δεύτερη περίοδο και να σκοράρει 8 συνεχόμενους πόντους πήρε τα ηνία του αγώνα (24-23). Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (27-23). Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Δικέφαλος βρήκε πάλι ρυθμό ανεβάζοντας την διαφορά στους 7 πόντους (34-27), τρέχοντας ένα επιμέρους 21-9 στο δεκάλεπτο.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους στο ξεκίνημα της επανάληψης με τρίποντο του Μαργαρίτη (37-27), ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα βοήθησε τον Προμηθέα να τρέξει ένα επιμέρους 20-10 στην συνέχεια και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (47-47). Ο ΠΑΟΚ ξανά με τον Τέρνερ βρήκε λύσεις κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 56-51.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι παρέμεινε αμφίρροπο με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το τέλος βρίσκοντας λύσεις από τους Λοβ Τέρνερ και Κακλαμανάκη και να φτάνει στην νίκη με το τελικό 81-78.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-18, 34-27, 56-51, 81-78

παοκ προμ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…