Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ O Oλυμπιακός είναι ο εφιάλτης του Βασιλακόπουλου

O Oλυμπιακός είναι ο εφιάλτης του Βασιλακόπουλου

Στη συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ επιβεβαιώθηκε ένας παλιός στίχος του Διονύση Σαββόπουλου. Ο παλιός καλός Νιόνιος, με τις τιράντες, όχι ο τωρινός, είχε γράψει στο μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο (Κοεμτζή) «η δίκη εξελισσόταν μέσα, μα η δικαιοσύνη ήταν απ’ έξω». Κάπως έτσι συνέβη και στην Ομοσπονδία.

Η εισήγηση αφορούσε στις ομάδες που θα ανεβούν κατηγορία. Αυτοδικαίως, ως πρώτος, ο Χαρίλαος Τρικούπης είπαν ότι πρέπει να πάρει το πρώτο εισιτήριο. Αν κι εφόσον δεχθούν στον ΕΣΑΚΕ την αύξηση των ομάδων, κάτι με το οποίο διαφωνούν σχεδόν όλοι. Ποιος θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο; Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο κ. Άγγελος Παπανικολάου, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Χαρίλαο Τρικούπη κι υποστήριξε ότι πρέπει να ανεβεί ο δεύτερος της κατηγορίας (Διαγόρας Δρυοπιδέων).

Πώς είπατε; Γνωρίζει κάτι ο παράγοντας της ομάδας του Μεσολογγίου, που μας διέφυγε; Τι σημασία έχει ποιος ήταν δεύτερος ή τρίτος, τη στιγμή που η προκήρυξη περιλάμβανε πλέι οφ; Ο πρώτος ανεβαίνει κανονικά, για τον δεύτερο όμως είτε πρέπει να γίνει ένας κύκλος αγώνων (δεν γίνεται), ή να αναζητήσουμε άλλα κριτήρια, πλην της βαθμολογίας, που δεν έλεγε τίποτα, καθώς είπαμε: Δεν ανέβαινε ο δεύτερος, αλλά ο νικητής των πλέι οφ.

Στον Ολυμπιακό κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στην Basket League, αλλά όλοι όσοι βλέπουν πιο μακριά από τη μύτη τους αντιλαμβάνονται ότι έσοδα στο μπάσκετ χωρίς Ολυμπιακό (και Παναθηναϊκό) δεν προβλέπονται. Αλήθεια, ένας παράγοντας ομάδας που δεν έχει δα και τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο, που ως διαβατήριο έχει την πολύ καλή σχέση (και πολύ καλά κάνει) με την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ και προσωπικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ποιο κίνητρο έχει να προτείνει κάτι, που απλά δείχνει πως το σύστημα της Ομοσπονδίας ΔΕΝ θέλει τον Ολυμπιακό στην Α1; Ας το εξηγήσει ο ίδιος.

Αναζητήσαμε την αντίδραση των «ερυθρόλευκων». Ακόμα γελάνε. «Εν τη απουσία μας δεχόμαστε και να μας μαστιγώνουν», που έλεγε κι ο Αριστοτέλης. Στον Πειραιά μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι, καθώς οι Ομοσπονδιακοί -με τη στάση του κ. Παπανικολάου- δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει παρά να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μακριά από την Α1. Ιδού η κατηγορία, ιδού και το πρωτάθλημα, ιδού και η επόμενη μέρα. Μόνο που, μετά και τη συγκεκριμένη εμφάνιση ενός παράγοντα, ο οποίος πιθανότατα θα γίνει γνωστότερος από σήμερα, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Αγγελόπουλος στο eBasket: “Αυτό είναι το πρόγραμμα «Π.Α.Ρ.Ο.Ν.», έτσι θα γίνουν τα γήπεδα…”

Αν μη τι άλλο, είναι από τους παράγοντες του μπάσκετ που επί σειρά ετών “εκπέμπει…