Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πότε είπες την αλήθεια, πρόεδρε;

Πότε είπες την αλήθεια, πρόεδρε;

Το ότι ουδέποτε είδε με καλό μάτι την εκλογή του Ανδρέα Ζαγκλή στη θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA o Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι πιο γνωστό κι από το ότι τα φωνήεντα είναι επτά. Ενδεχομένως δεν είναι… προσωπικό το ζήτημα, απλά δεν μπορεί άλλος Έλληνας να ανεβαίνει ψηλά στην ιεραρχία της διεθνούς ομοσπονδίας, καθώς μόνο Εκείνος μπορούσε να πετύχει κάτι τόσο μεγάλο. Επειδή, ακριβώς, ουδέποτε χάρηκε για την πρόοδο του κ. Ζαγκλή, ψάχνει ευκαιρίες (σαν το ανέκδοτο με τον λαγό και το «γιατί δεν φοράς το κράνος») για να τον ψέξει.

Αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου της ΕΟΚ: «Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Γενικό Γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την οργάνωση του Παγκόσμιου Μπάσκετ μιας και την ίδια μέρα που σε αγώνα πρόκρισης παίζει η Ελλάδα με την Βοσνία Ερζεγοβίνη, γίνεται και ο αγώνας Παναθηναϊκός – Ρεάλ. Τονίζω, ίδια μέρα και ίδια ώρα και μην μου πείτε ότι δεν έχετε ευθύνη. Εκεί κατάντησε το Παγκόσμιο Μπάσκετ. Αλλά αυτό θα συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα».

Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ότι η γη γυρίζει, ότι η μέρα έχει 24 ώρες, ότι η ώρα έχει 60 λεπτά, ότι το λεπτό έχει 60 δευτερόλεπτα. Α, και ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε χαρακτηρίσει παράνομη τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και είχε τιμωρήσει τους διαιτητές που σφύριζαν σε Ευρωλίγκα και Eurocup.

Αν η Ευρωλίγκα είναι λαθραίο πρωτάθλημα (παράνομο), τότε γιατί πρέπει ο νόμιμος εκπρόσωπος του μπάσκετ (FIBA) να ελέγχει πότε παίζουν οι ομάδες σε αυτό; Ας παίζουν κάθε μέρα, εμείς είμαστε με τη νομιμότητα. Άρα, γιατί πρέπει ο κ. Ζαγκλής να ελέγξει πότε θα γίνει ο αγώνας του Παναθηναϊκού (ή του Ολυμπιακού) αντίστοιχα;

Αν η Εθνική είναι η «επίσημη αγαπημένη», ο κόσμος τι θα προτιμήσει να δει; Τον Παναθηναϊκό να παίζει σε ένα παράνομο πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπάρχει (στο κατά Βασιλακόπουλου τροπάριο) αξιοκρατία, δεν παίζουν οι πρωταθλητές, κτλ., ή την αρμάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου; Αφήστε που το ματς της Εθνικής είναι στην ανοιχτή τηλεόραση και της Ευρωλίγκας σε συνδρομητικό κανάλι… Εκτός κι αν ανησύχησε μήπως και δεν παρακολουθήσει κανείς την αναμέτρηση της Μαδρίτης.

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές. Πότε είπες την αλήθεια πρόεδρε; Τώρα, που (ορθώς) ανησυχείς ότι ένας αγώνας υψηλού ενδιαφέροντος, όπως αυτός στη Μαδρίτη, ή τότε που απαξίωνες την Ευρωλίγκα; Κι αλήθεια, όταν όλοι εμείς γράφαμε για το άτοπο (και άστοχο) των «παραθύρων», εσύ κι οι καθοδηγούμενοι από σένα δεν λέγατε ότι θα… σβήσει η Ευρωλίγκα και πως η ΦΙΜΠΑ είναι παντοδύναμη; Καθίστε τώρα στον καναπέ και απολαύστε τα… ανοιχτά παράθυρα, αφήστε σε μας την… κλειστή Ευρωλίγκα.

Αντί επιλόγου: Μοναδικό (πραγματικό) πρόβλημα, που -δικαίως- αντιμετωπίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι ότι δεν μπορεί να διαλέξει ποιον από τους δύο θα δει: Τον προπονητή της Εθνικής (Ρικ Πιτίνο), ή τον προπονητή των «παραθύρων» (Θανάση Σκουρτόπουλο)…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

“Βόμβα” στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ! (vid)

Θύμα τεράστιας έκπληξης έπεσε η Σερβία. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ ηττήθηκε από την Ελβετί…