Κεντρική NBA Το απίστευτο φινάλε στο Σανς-Πέλικανς και το… λάθος τάιμ-άουτ! (vid)
NBA

Το απίστευτο φινάλε στο Σανς-Πέλικανς και το… λάθος τάιμ-άουτ! (vid)

devin booker 1

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης στον αγώνα ανάμεσα στους Φοίνιξ Σανς και τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς άγγιξε τα όρια του σουρεαλιστικού, με την ομάδα της Αριζόνα να κατακτά το “διπλό”, νικώντας με 138-136. Ο τρόπος που τελικά επετεύχθη ο στόχος της, όμως, θα μνημονεύεται για καιρό ακόμα.

Συγκεκριμένα, απέμεναν 12.6” για το τέλος του έξτρα χρόνου, με το σκορ στο 136-133 υπέρ των Πέλικανς. Η μπάλα ήταν για το Φοίνιξ, με τον Ντέβιν Μπούκερ να γίνεται κάτοχός της αλλά ο σούπερ-σταρ των Σανς έκανε air-ball στο τρίποντο. Η κατοχή πήγε στα χέρια των Πέλικανς με 7.7” για το τέλος αλλά στην προσπάθειά του να κάνει την επαναφορά, ο Έλφριντ Πέιτον χρεώθηκε με παράβαση 5 δευτερολέπτων, οπότε οι Σανς θα έπαιρναν την μπάλα πίσω!

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Πέιτον προσπάθησε να πάρει τάιμ-άουτ όταν κατάλαβε ότι η επαναφορά δεν πρόκειται να γίνει σωστά αλλά μάλλον είχε ξεχάσει ότι η ομάδα του δεν είχε άλλα τάιμ-άουτ στη διάθεσή της! Το γεγονός αυτό, πάντως, αποτέλεσε προοικονομία για αυτό που θα ακολουθούσε.

Οι Σανς είχαν ξανά την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς με τρίποντο κι αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Τζος Τζάκσον -παρότι δεν είναι κι ο καλύτερος σουτέρ- ευστόχησε στη “βόμβα” μετά από την ασίστ του Μπούκερ, ισοφαρίζοντας σε 136-136! Απέμεναν 1.1” για το τέλος και τότε ήταν που οι Πέλικανς υπέπεσαν στο μοιραίο λάθος…

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το εύστοχο τρίποντο του Τζος Τζάκσον, ο προπονητής των Πέλικανς, Άλβιν Τζέντρι, έσπευσε να καλέσει τάιμ-άουτ, ξεχνώντας ότι η ομάδα του δεν είχε τέτοιο δικαίωμα. Ως αποτέλεσμα, η Νέα Ορλεάνη χρεώθηκε με τεχνική ποινή, όπως ακριβώς προβλέπουν οι κανονισμοί, με αποτέλεσμα να χαρίσουν μια ελεύθερη βολή στους Φοίνιξ Σανς!

Ο Μπούκερ ανέλαβε να σουτάρει την κρίσιμη βολή, η μπάλα έπεσε στο καλάθι κι οι Σανς έκαναν το 137-136, ανατρέποντας το ματς από το πουθενά! Επίσης, το Φοίνιξ είχε και την επαναφορά μετά από την ελεύθερη βολή κι ο Τζάκσον διαμόρφωσε το τελικό σκορ με 1/2 βολές.

Δείτε το βίντεο με το παρανοϊκό φινάλε στο Πέλικανς-Σανς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…