Κεντρική NBA Τα highlights κι οι αριθμοί του Αντετοκούνμπο μέσα στο Μαϊάμι (vid)

Τα highlights κι οι αριθμοί του Αντετοκούνμπο μέσα στο Μαϊάμι (vid)

giannis antetokounmpo 8

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το “όπλο” του και συνέβαλλε τα μέγιστα στην τεράστια ανατροπή και νίκη των Μιλγουόκι Μπακς μέσα στο Μαϊάμι με 113-98. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ κατόρθωσε να “ξεκλειδώσει” την άμυνα των Χιτ, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει συχνά τα τελευταία χρόνια απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μεταμόρφωση του αγωνιστικού προσώπου της ομάδας του στην επανάληψη.

Ειδικότερα, ο “Greek freak” ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 33 πόντους, 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες σε 35 λεπτά συμμετοχής. Η αποδοτικότητά του ήταν υψηλή, καθώς είχε 12/19 σουτ και 8/11 βολές ενώ, ως αρνητικά στοιχεία στέκονται τα 6 λάθη και τα 4 φάουλ.

Ο Γιάννης πέτυχε το 49ο προσωπικό νταμπλ-νταμπλ για τη φετινή σεζόν (5ος στη σχετική λίστα), έχασε στο “νήμα” το 6ο του τριπλ-νταμπλ ενώ, κατόρθωσε για 10η φορά να σπάσει το “φράγμα” των +30 πόντων και των +15 ριμπάουντ σε ένα ματς. Μονάχα οι Άντονι Ντέιβις και Τζοέλ Εμπίιντ το έχουν πετύχει περισσότερες φορές! (πηγή: Basketball-reference)

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντετοκούνμπο έφθασε τα 27 φετινά παιχνίδια με +30 πόντους, κατέχοντας ήδη ξεχωριστή θέση στα βιβλία των ρεκόρ των Μιλγουόκι Μπακς. Ο λόγος είναι ότι μονάχα ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ είχε σκοράρει περισσότερες 30άρες σε μία σεζόν στα χρονικά των “ελαφιών”, με τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της ομάδας να διαθέτει τις 5 καλύτερες σχετικές επιδόσεις, από το 1970 έως το 1975.

https://twitter.com/statmuse/status/1106747072257159173

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …