Κεντρική NBA Απίστευτο 2ο ημίχρονο και σπουδαίο “διπλό” των Μπακς μέσα στο Μαϊάμι! (vid)

Απίστευτο 2ο ημίχρονο και σπουδαίο “διπλό” των Μπακς μέσα στο Μαϊάμι! (vid)

giannis antetokounmpo 6

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 62-42 στο ημίχρονο, με τους Μαϊάμι Χιτ να έχουν πιάσει από τον “λαιμό” την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στα 101 παιχνίδια της 50χρονης ιστορίας τους, εντός των οποίων βρέθηκαν να χάνουν τουλάχιστον με 20 πόντους στο πρώτο μισό, τα “ελάφια” είχαν κατορθώσει να νικήσουν μονάχα μία φορά, τον Φεβρουάριο του 1977 σε ένα ματς εναντίον των Νικς (72-52 ημίχρονο, 123-124 τελικό) [πηγή: ESPN].

Να, όμως, που το Μιλγουόκι αποδείχθηκε “επτάψυχο” κι άλλαξε πλήρως το αγωνιστικό του προφίλ στην επανάληψη. Με ένα απίστευτο επιμέρους σκορ της τάξεως του 71-36 (!), οι Μπακς νίκησαν τους Χιτ με 113-98, ισοφαρίζοντας την κορυφαία ανατροπή δευτέρου ημιχρόνου στην ιστορία τους. Επίσης, έγιναν η πρώτη ομάδα στα χρονικά της λίγκας, η οποία κατορθώνει να νικήσει με τουλάχιστον 15 πόντους, αφού στο ημίχρονο έχανε με τουλάχιστον 20 πόντους!

Το ρεκόρ των Μπακς βρίσκεται πλέον στο 52-17, με το προβάδισμα της τάξεως των 3 νικών από τους Τορόντο Ράπτορς να διατηρείται. Η απόλυτη πρωτιά για τη φετινή σεζόν αρχίζει και φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ενώ από την άλλη, οι Μαϊάμι Χιτ φιγουράρουν στην 8η θέση με ρεκόρ 32-36. Η ομάδα της Φλόριντα βρίσκεται μία νίκη πάνω από τη Σάρλοτ και το Ορλάντο κι η επανάληψη του χθεσινού “ζευγαριού” στα επερχόμενα πλέι-οφ φαντάζει εξαιρετικά πιθανή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “έγραψε” φοβερά νούμερα, με τον “Greek freak” να τελειώνει το ματς, έχοντας 33 πόντους, 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες (κι 6 λάθη…) σε 35 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (12/19 σουτ, 8/11 βολές). Το παιχνίδι αυτό θα πρέπει να φάνηκε πολύ αναζωογονητικό για τον Έλληνα σούπερ-σταρ, ο οποίος συνηθίζει να εγκλωβίζεται στα “δίχτυα” της πολυπρόσωπης άμυνας των Χιτ με τις πολλές ζώνες και την πληθώρα versatile παικτών.

Επίσης, ο Κρις Μίντλετον σταμάτησε στους 21 πόντους μαζί με 8 ασίστ, ο Έρικ Μπλέντσο σκόραρε 17 πόντους κι έκλεψε 3 φορές την μπάλα ενώ οι Ιλιασόβα και Κόνανγκτον έφεραν 15 και 13 πόντους αντίστοιχα από τον πάγκο. Από την άλλη, ξεχώρισε ο Τζάστις Γουίνσλοου με 20 πόντους και 5 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=9z7m_a9wwh0

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…