Κεντρική NBA Κυρίαρχος για πολλοστή φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

Κυρίαρχος για πολλοστή φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

antetokounmpo 1

Μπορεί οι Μιλγουόκι Μπακς να μην βρέθηκαν και στην καλύτερή τους μέρα, όντας μονάχα αποσπασματικά καλοί, αλλά κατόρθωσαν να καταβάλλουν την αντίσταση των Ντένβερ Νάγκετς, νικώντας με 104-98. Τα “ελάφια” βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο αλλά ανέτρεψαν τα δεδομένα όταν έπρεπε, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι, φυσικά, πρωτοστάτης στη νέα επικράτηση της ομάδας από το Γουισκόνσιν.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σούπερ-σταρ τελείωσε το ματς με 29 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 39 λεπτά συμμετοχής, με 13/19 δίποντα, 0/6 τρίποντα και 3/6 βολές ενώ υπέπεσε και σε 4 λάθη. Το χρονικό διάστημα που έκανε τους αντιπάλους να δουν “εφιάλτες” ήταν η 3η περίοδος, εκεί όπου πέτυχε τους 15 από τους 32 πόντους των Μπακς και βγήκε μπροστά στην “επιχείρηση”-ανατροπή, εφαρμόζοντας ένα δοκιμασμένο μοντέλο παιχνιδιού.

Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά, το ανελέητο “σφυροκόπημα” μέσα στη ρακέτα! Οι Νάγκετς δεν διέθεταν κάποιον πραγματικό rim-protector, ώστε να προστατεύσει το καλάθι από την απειλή του Έλληνα σούπερ-σταρ, με τον Γιάννη να σκοράρει κατά συρροήν μπροστά στους Μίλσαπ, Γιόκιτς και Πλάμλι. Με φάσεις ένας-εναντίον-ενός, ωμή δύναμη κι εκμετάλλευση των αθλητικών προσόντων, ο Γιάννης θύμιζε σέντερ της δεκαετίας του ’90 με τον τρόπο που εγκαθίδρυε την κυριαρχία του στο “ζωγραφιστό”.

Ακόμη, ο Αντετοκούνμπο σκόραρε και πάσαρε στο τρανζίσιον, εκεί όπου είναι ασταμάτητος από τη στιγμή που θα πάρει τα βήματα προς το καλάθι. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, κατόρθωνε να χαμηλώνει ταχύτητα τη στιγμή που έπρεπε, ώστε να αποφεύγει το επιθετικό φάουλ, στο οποίο έχει αποδειχθεί επιρρεπής φέτος.

Τα highlights του Γιάννη

https://www.youtube.com/watch?v=C4XLWO_-pyg

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…