Κεντρική NBA Η ομορφιά του παιχνιδιού από τον Νίκολα Γιόκιτς (vid)
NBA

Η ομορφιά του παιχνιδιού από τον Νίκολα Γιόκιτς (vid)

nikola jokic

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό “ποιητή” του μπάσκετ, με την ιδιοφυΐα και την απλότητα να συναντώνται σε υπερθετικό βαθμό στον καταπληκτικό τρόπο παιχνιδιού του. Ο Σέρβος σταρ οδηγεί τους Ντένβερ Νάγκετς στα πολύ υψηλά “πατώματα” της Δύσης (ρεκόρ 8-1, πρώτοι μαζί με τους Γουόριορς) και στη χθεσινή νίκη εναντίον των Γιούτα Τζαζ, απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να σκοράρει κι ιδιαίτερα, προκειμένου να κυριαρχήσει πάνω στο παρκέ!

Συγκεκριμένα, ο Γιόκιτς αγωνίστηκε για 28 λεπτά κι ολοκλήρωσε τον αγώνα με μόλις 7 πόντους αλλά μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 16 (!) ασίστ, αποδεικνύοντας ότι είναι ίσως ο κορυφαίος ψηλός πασέρ όλων των εποχών. Πρόκειται για τον πραγματικό πλέι-μέικερ του Ντένβερ, βλέποντας ακόμη και το απειροελάχιστο κενό στην αντίπαλη άμυνα και περνώντας την μπάλα από απίθανες γωνίες, ώστε αυτή να φθάσει στους συμπαίκτες που κόβουν συνεχώς γύρω του.

Ο “αρτίστας” του Ντένβερ μπορούσε να “σπάσει” την αντίπαλη άμυνα με ποικίλους τρόπους, χάρη στις πάσες του. Κατάφερε να πυροδοτήσει αιφνιδιασμούς, να παίξει give-n-go, να βγει στο high post και να οργανώσει από εκεί, να παρατηρήσει το παραμικρό λανθασμένο αμυντικό rotation, ώστε να σερβίρει στον ελεύθερο σουτέρ αλλά και να δώσει την μπάλα σε όσους ξεμαρκάρονταν από τα σκριν κοντά και μακριά από το καλάθι.

Οι επιδόσεις του έχουν, βέβαια, ιστορικές προεκτάσεις. Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες 3 σεζόν, ο Γιόκιτς έχει 23 παιχνίδια με +10 ασίστ, περισσότερα συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους σέντερ του NBA μαζί! Στη 2η θέση βρίσκεται ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με μόλις 6 τέτοια παιχνίδια ενώ ακολουθούν οι Χόρφορντ και Μαρκ Γκασόλ με 4 (πηγή: StatMuse).

https://twitter.com/statmuse/status/1058942024454467584

Τα highlights του απίθανου Γιόκιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…