Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα 87-86

Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα 87-86

ante tomic fc barcelona gran canaria

Μία σπουδαία νίκη πήρε η Γκραν Κανάρια, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 87-86. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη στην Ευρωλίγκα. Μοιραίος για τους “μπλαουγκράνα” ήταν ο Πάνγκος, που αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 0-0. Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στους “μπλαουγκράνα” και μέχρι το τέλος διεκδίκησαν τη νίκη. Στο φινάλε κατάφερε να περάσει μπροστά (85-84), αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και πήραν μία σημαντική νίκη.

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα του αγώνα και γρήγορα πήρε διψήφιο προβάδισμα (9-19). Η Γκραν Κανάρια προσπάθησε να αντιδράσει και το μόνο, που κατάφερε ήταν να ρίξει τη διαφορά στους 8 (18-26).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αντεπίθεση τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και πλησίασαν στον έναν πόντο (25-26). Η Γκραν Κανάρια, όμως, δεν σταμάτησε εκεί και κατάφερε να περάσει μπροστά με καλάθι του Έβανς (35-33). Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 44-44.

Οι “μπλαουγκράνα” στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (64-69). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Γκραν Κανάρια έκανε την αντεπίθεση της και μείωσε στον έναν πόντο (81-82). Οι γηπεδούχοι έκαναν και την ολική ανατροπή, καθώς πέρασαν μπροστά με καλάθι του Έβανς (85-84).

Ο Κρις Σίνγκλετον με μία βολή έβαλε ξανά μπροστά τους “μπλαουγκράνα” με 86-85 59” πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι, όμως, και πάλι πήραν τα ηνία του σκορ με δύο βολές του Χάνα (87-86) 3” πριν το τέλος. Ο Κέβιν Πάνγκος δεν κατάφερε να σκοράρει στο φινάλε και η Γκραν Κανάρια πήρε τη νίκη με 87-86.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-44, 64-69, 87-86

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…