Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Πρέπει να μάθουμε να νικάμε κι εκτός έδρας”

“Πρέπει να μάθουμε να νικάμε κι εκτός έδρας”

lasme booker

Η περσινή “κατάρα” των εκτός έδρας παιχνιδιών συνεχίστηκε απτόητη και στο αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 80-79 από την Μπάγερν Μονάχου κι ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ, Ίνιγο Θορθάνο στάθηκε ιδιαίτερα στο εν λόγω γεγονός, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του ματς.

“Δεν μου αρέσει αυτή η παράδοση. Αν κερδίσουμε όλα τα άλλα παιχνίδια, θα είναι όλα τελεία. Αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να κερδίσεις και εκτός έδρας. Πρέπει να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ αλλά φέτος πρέπει να κερδίσουμε περισσότερα ματς εκτός έδρας“, τόνισε ο Ισπανός.

Ακόμη, ο Θορθάνο στάθηκε στα πολυάριθμα λάθη της ελληνικής ομάδας, τα 4/20 τρίποντα αλλά και τη μη οικονομική χρήση των φάουλ: “Δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια στη Μπάγερν. Είχαμε 20% στα τρίποντα, καθαρά σουτ τα οποία χάσαμε. 17 Λάθη. Δώσαμε 17 ευκαιρίες στους αντίπαλους μας. Αυτοί οι τρεις αριθμοί είναι ξεκάθαροι για τα αίτια της ήττας. Υπήρχε μία στιγμή που είχαμε καλή άμυνα. Αλλά χάσαμε σουτ, κάναμε λάθη με βήματα. Μετά χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Δώσαμε πολλά φάουλ σε καταστάσεις 1 on-1″.

Τέλος, ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι τα πεπραγμένα του ματς θα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν: “Το γκρουπ μας είναι τέλειο. Οι παίκτες είναι εξαιρετικοί, οι σχέσεις μας το ίδιο. Είμαστε 100% μέσα σε αυτό. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι συνέβη, γιατί έχουμε πάλι ματς σε δύο μέρες. Πρέπει να ξεχνάς γρήγορα και να προχωράς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…