Κεντρική NBA 14 τρίποντα και νέο, επικό ρεκόρ για τον Κλέι Τόμπσον! (vids)

14 τρίποντα και νέο, επικό ρεκόρ για τον Κλέι Τόμπσον! (vids)

klay thompson

Ο Κλέι Τόμπσον είχε ξεκινήσει τη σεζόν με 5/36 τρίποντα και πολλοί φανς προσδοκούσαν ότι μπορεί να “εκραγεί” ανά πάσα στιγμή. Ο σταρ των Γουόριορς φημίζεται, άλλωστε, για τα σαρωτικά ξεσπάσματά του και την πληθώρα συνεχόμενων σουτ που μπορεί να πετύχει.

Αυτή η ενδεχόμενη “έκρηξη”, βέβαια, αποδείχθηκε εν τέλει “τσουνάμι”. Και μάλιστα, το μεγαλύτερο όλων!

Συγκεκριμένα, ο Τόμπσον ολοκλήρωσε τον αγώνα εναντίον των Σικάγο Μπουλς με 52 πόντους και 14/24 τρίποντα! Πρόκειται για νέο ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τριπόντων από έναν παίκτη στην ιστορία του NBA, με την επίδοση του Στεφ Κάρι να αποτελεί παρελθόν. Κι όλο αυτό σε μονάχα 27 λεπτά συμμετοχής, καθώς ο κόουτς, Στιβ Κερ, τον απέσυρε οριστικά από το παρκέ πριν από την έναρξη της 4ης περιόδου!

Η επίδοσή του είναι τόσο εκκωφαντική που το ποσοστό του στα τρίποντα φέτος αυξήθηκε κατά 17.8%, μονάχα από ένα ματς! Οι 5/36 “βόμβες” έγιναν 19/60 κι είναι φανερό πλέον ότι ο Τόμπσον, ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ όλων των εποχών, είναι οριστικά ξύπνιος.

Μια κάκιστη άμυνα, ένα “καυτό” χέρι κι η μόνιμη προθυμία των συμπαικτών του να τον τροφοδοτούν ασταμάτητα ήταν τα βασικά συστατικά που οδήγησαν τον Κλέι στο να γράψει ιστορία. Ο Τόμπσον έβγαινε από pindown σκριν, εκμεταλλεύτηκε την “τρικυμία” των Μπουλς στην άμυνα της αδύνατης πλευράς ενώ, άλλες φορές απλώς ντρίμπλαρε, σταματούσε κι “εκτελούσε”. Οι παίκτες του Σικάγο έπαιρναν μονίμως τον λάθος δρόμο πίσω από το σκριν και δεν προλάβαιναν να κλείσουν πάνω του ενώ αργούσαν χαρακτηριστικά στα rotations.

Τα ρεκόρ, βέβαια, δεν σταματούν εδώ. Ειδικότερα, ο Τόμπσον είχε ήδη σκοράρει 10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Ουδέποτε έχουν σημειωθεί τόσα πολλά σουτ πίσω από τα 7.25 σε 1ο ημίχρονο ενώ, μόλις μία φορά έχει επιτευχθεί σε δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα από τον Τσάντλερ Πάρσονς!

Συνολικά, ο Τόμπσον χρειάστηκε την μπάλα στα χέρια του μονάχα για 96 δευτερόλεπτα και την άγγιξε 52 φορές, προκειμένου να φθάσει τους 52 πόντους (πηγή: ESPN Stats & Info)! Αυτή ήταν η 3η 50άρα της καριέρας του και το παρακάτω shot chart είναι ενδεικτικό του πόσο ομοιόμορφα αποφάσισε να “σκοτώσει” τους Μπουλς!

Τα highlights του μυθικού, Κλέι Τόμπσον

https://www.youtube.com/watch?v=DN8gYTQ8_mY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
  • Κάιρι Ίρβινγκ Top 10

    Με Ίρβινγκ η κορυφή του Top 10 (vid)

    Το καλάθι του Κάιρι Ίρβινγκ μπροστά τον Γιόκιτς στην κορυφή του Top 10 Ο Κάιρι Ίρβινγκ με …
  • Ντάλας Μάβερικς - Ντένβερ Νάγκετς Κάιρι Ίρβινγκ

    Μάβερικς – Νάγκετς 107-105

    Ο Ίρβιγνκ με buzzer – beater ξέρανε τους πρωταθλητές Νάγκετς. Με απίθανο buzzer beater μπρ…
  • Μπακς - Σανς Λίλαρντ

    Μπακς – Σανς 140-129

    Με Πόρτις – Λίλαρντ οι Μπακς καθάρισαν τους Σανς, δίχως Γιάννη Αντετοκούνμπο. No Giannis, …
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…