Κεντρική Διεθνή Αναλυτικά το πανόραμα του FIBA AmeriCup (vids)

Αναλυτικά το πανόραμα του FIBA AmeriCup (vids)

mexico colombia americup

mexico colombia americup

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το FIBA AmeriCup στα γήπεδα της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Ουρουγουάης, με τον Α’Όμιλο της διοργάνωσης να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, το Μεξικό καπάρωσε αήττητο την πρώτη θέση, με το Πουέρτο Ρίκο να ακολουθεί ενώ, στη “μάχη” ρίχνεται απόψε και η Εθνική των ΗΠΑ του Τζεφ Βαν Γκάντι.

Ειδικότερα, οι Μεξικανοί έκαναν το “3 στα 3” , παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά καθώς επικράτησαν των γηπεδούχων, Κολομβιανών με 82-70. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χόρχε Γκουτιέρεζ, ο οποίος “σάρωσε” με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ με 8/12 σουτ ενώ, ο Φρανσίσκο Κρουζ τον ακολούθησε σε απόδοση με 18 πόντους. Στον αντίποδα, ξεχώρισαν οι Ανγκόλα και Μοσκέρα με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Στο έτερο ματς του ομίλου, το Πουέρτο Ρίκο επικράτησε της Βραζιλίας με 89-80, αν και η νίκη αυτή δεν είχε αντίκτυπο, με δεδομένο ότι μονάχα ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται στα ημιτελικά. Ο Άνχελ Ροντρίγκεζ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 πόντους ενώ, στα αξιοσημείωτα στέκεται η μυ συμμετοχή του Μπρούνο Καμπόκλο, ο οποίος έχει τεθεί εκτός Εθνικής Βραζιλίας, εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Η τελική κατάταξη του Α’Όμίλου

  • 1. Μεξικό 3-0

————————

  • 2. Πουέρτο Ρίκο 2-1
  • 3. Βραζιλία 1-2
  • 4. Κολομβία 0-3

Η αυλαία άνοιξε χθες για τον Β’Όμιλο, με τις Παρθένες Νήσους να κάνουν την έκπληξη, νικώντας τον Καναδά με 83-71! Ο Γουόλτερ Χοτζ ήταν εξαιρετικός, με 25 πόντους, με τη νικήτρια ομάδα να έχει 11/26 τρίποντα, έναντι 7/32 των αντιπάλων.

Στο έτερο ματς, η Αργεντινή, δίχως τον Λουίς Σκόλα στη σύνθεσή της, δυσκολεύτηκε αλλά εν τέλει κατέβαλλε την αντίσταση της Βενεζουέλας με 67-62. Η “αλμπισελέστε”, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τετράδα ως κύρια διοργανώτρια του τουρνουά (!) είχε σε τρομερή μέρα τον Φακούντο Καμπάτσο (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα) ενώ, ο Τζον Κοξ ξεχώρισε για τους ηττημένους με 16 πόντους.

 

Η κατάταξη του Β’Ομίλου

  • 1. Παρθένοι Νήσοι 1-0
  • 2. Αργεντινή 1-0

———————

  • 3. Βενεζουέλα 0-1
  • 4. Καναδάς 0-1

Το σημερινό πρόγραμμα

  • Καναδάς-Αργεντινή (01:30)
  • Βενεζουέλα-Παρθένοι Νήσοι (04:00)

 

Ο Γ’Όμιλος πρόκειται να ξεκινήσει απόψε, με τους Αμερικανούς να αγωνίζονται εναντίον του Παναμά (00:00) ενώ, η Δομινικανή Δημοκρατία θα αναμετρηθεί με τη γηπεδούχο, Ουρουγουάη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…