Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μίσσας: “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”

Μίσσας: “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”

missas greece lithuania kriti 14

missas greece lithuania kriti 14

Η Εθνική Ομάδα αναχώρησε, σήμερα, για το Ελσίνκι όπου θα δώσει τους αγώνες για τη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ κι ο Κώστας Μίσσας τόνισε ότι όλοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό.

Ειδικότερα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: “Μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είμαστε ομάδα, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η βάση για να έρθουν τα αποτελέσματα. Σημαντικό κομμάτι είναι η αντιμετώπιση του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Το κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι για το επόμενο ματς και να ξεχνάς το προηγούμενο, σε ένα Πανευρωπαϊκό με συχνούς αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή αίσθηση ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, γιατί αξίζει σε αυτή την ομάδα.

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η διάρκεια. Μέσα από την προετοιμασία και τα διάφορα φιλικά, έχουμε δει κάποια πράγματα στα οποία είμαστε καλοί και πρέπει να τα κρατήσουμε και κάποια άλλα που πρέπει να διορθώσουμε και έχουν σχέση με τη συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του περιφερειακού σουτ. Είμαστε καλοί σουτέρ, χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γιατί θα παίξει ρόλο αυτό το κομμάτι. Από πλευράς άμυνας, η διάρκεια σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτή είναι η προσέγγισή μας και βήμα-βήμα θα δούμε τι θα κάνουμε.

Είναι ένα ζητούμενο που έχει να κάνει με το κομμάτι της συγκέντρωσης και της μεγαλύτερης προσπάθειας. Σίγουρα από αυτά που έχουμε δει στο κομμάτι της άμυνας έχουμε μεγάλη αποτελεσματικότητα στις αλλαγές με κάποια διαφορετικά σχήματα, που έχουν ωστόσο μειονέκτημα στην επίθεση. Πρέπει να “παντρέψουμε” διάφορα πράγματα ανάλογα και το παιχνίδι. Αυτή είναι η λογική μας. Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την συγκέντρωση και την άμυνα είναι τα ριμπάουντ. Τα αμυντικά ριμπάουντ μπορεί να μας βοηθήσουν και όταν έχουμε πρόβλημα στη σετ επίθεση, στο τρανζίσιον, ώστε να χτυπήσουν την αντίπαλη ομάδα στην αντίδραση και όχι στην δράση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…