Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να κάνουμε το βήμα παραπάνω κάθε χρόνο”

“Να κάνουμε το βήμα παραπάνω κάθε χρόνο”

manolopoulos

manolopoulos

Συνέντευξη στην εκπομπή “Pick ‘n’ Roll” της Cosmote έδωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα ΑΕΚ. Ο προπονητής της “Ένωσης” δήλωσε πως θέλει η παλεύει σε κάθε φάση και θα πλαισιώνεται από καλούς Έλληνες παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στον Μάκη Αγγελόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Πριν από το τρίτο ματς με τον Άρη, έκανα ένεση κορτιζόνης. Το ίδιο έκανα και στο ημίχρονο στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αν και δεν βοήθησε τελικά”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

Για το τραγούδι «Έτσι ξαφνικά», πόσο τον αντιπροσωπεύει: “Δεν ήρθα στην ΑΕΚ με σκοπό να γίνω πρώτος προπονητής. Αρχικά προέκυψε μια πρόταση που μου έγινε, όταν έφυγε ο Άγγελος Κορωνιός. Έτσι ήρθα ως βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα. Μετά ήρθα ξαφνικά σαν πρώτος κόουτς, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου… ουρανοκατέβατο».

Για το γεγονός ότι ο Σάκοτα είχε προτείνει στον Αγγελόπουλο πριν φύγει, να αναλάβει ο Μανωλόπουλος: “Τότε με είχε φωνάξει ο πρόεδρος και είχαμε μα ζεστή συνομιλία. Μου είπε να μείνω στο πλάι του Ζντοβτς και τα υπόλοιπα να τα αφήσω πάνω του”.

Για το 3-0 επί του Άρη: “Είχαμε και εμείς προβλήματα τραυματισμών. Δεν θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπράβο στα παιδιά, που δουλέψαμε και λύσαμε τα προβλήματα».

Για το αν παίρνει το… πρωτάθλημα της 3ης θέσης η ΑΕΚ: “Δεν το βλέπω έτσι. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μας. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο κάνουμε ένα βήμα παραπάνω”
Για τη σχέση του με Πρίφτη: “Έχουμε καλή σχέση από παλιά στην Εθνική. Του ευχήθηκα ό,τι καλύτερο”.

Για το αν θα μετείχε σε σχήμα Εθνικής ομάδας: «Δεν το έχω σκεφτεί. Αν κάποιος από την Εθνική σου κάνει πρόταση, δεν υπάρχει λόγος να αργήσεις να απαντήσεις. Δεν τίθεται θέμα».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: “Τον πρόεδρο τον ήξερα πριν έρθω στην ΑΕΚ. Είχαμε πει δυο κουβέντες. Όταν ήταν να έρθω στην ΑΕΚ ως πρώτος προπονητής, με έπιασε και μου μίλησε. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον πρόεδρο από τότε. Ο λόγος του, είναι συμβόλαιο. Ότι έχει πει, έχει αποδείξει ότι το κάνει. Έχει όραμα. Θέλει να πάει την ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχει την υπομονή και το αξίζει να τα καταφέρει”.

Για το αν κινδυνεύει η ΑΕΚ από την βιασύνη να γίνει ξανά… Βασίλισσα: «Το… κινδυνεύει δεν είναι σωστό. Όταν ανέλαβε ο πρόεδρος, πήρε παίκτες ταλέντα. Το σενάριο ήταν να παίξουν αυτοί οι παίκτες κάποια στιγμή. Το να φέρνεις παίκτες νεαρούς σε μια ομάδα, είναι δύσκολο να παίξουν κατευθείαν σε ομάδα που έχει στόχο μόνο τις νίκες. Δεν είναι εύκολο. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή για να επενδύσουμε στους Νέους. Να βελτιωθούν αυτά τα παιδιά».

Για την παρουσία Μωραΐτη με Άρη και γενικότερα τους νεαρούς: “Παραμονή παιχνιδιού με παίρνει ο πρόεδρος, όπως συνηθίζει, γιατί θέλει να ξέρει τι γίνεται. Μου λέει, τι έχουμε; Του λέω πάμε χωρίς πλέι μέικερ. Θα παίξουμε χωρίς Ούκιτς και ΜακΓκράθ. Μου λέει, δεν πειράζει, θα καθαρίσει ο Μωραΐτης. Τον πιστεύω πάρα πολύ, δεν φοβάμαι καθόλου. Εντάξει του λέω, θα ξεκινήσει στην πεντάδα. Πεντάδα μου λέει; Τώρα αγχώθηκα (γέλια). Πάντως χρειάζεται προσοχή. Έχει πολύ ταλέντο ο Μωραΐτης, όπως και τα άλλα παιδιά. Η άποψή μου, είναι να προσπαθήσει να παίξει μόνο πλέι μέικερ. Πρέπει να προσπαθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση”.

Για την ομάδα του 2002 που… σκόρπισε στους πέντε ανέμους: “Είχε γίνει τρομερό παιδομάζωμα. Παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Τα είχε όλα αυτή η ομάδα. Αν είχαν μείνει μαζί όλοι αυτοί, θα ήταν διαφορετική η ιστορία”.

Για το ποια είναι η προτεραιότητά του, να παρουσιάσει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν: “Το πως θα μπορέσω να εντάξω τα νέα παιδιά, τουλάχιστον δύο ή τρία. Να μπορέσουν να παίζουν, να γίνονται καλύτεροι. Να μπορέσουμε να πούμε στο τέλος της σεζόν ότι κερδίσαμε έστω δύο παιδιά».

Για το αν αγχώνεται λόγω της νίκης με Παναθηναϊκό: “Αν αγχώνεσαι για αυτά τα πράγματα, δεν κάνεις δουλειά. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους“.

Για Θ. Αντετοκούνμπο, Μπάρλοου, Περπέρογλου: “Όλους τους καλούς Έλληνες παίκτες, τους έχουμε σκεφτεί. Ο Θανάσης είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο. Δεν είναι ο μόνος”.

Για το στίγμα που θέλει να δώσει στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν: “Είναι ξεκάθαρο. Θέλω μια ομάδα που να παλεύει σε κάθε φάση. Να… βουτάνε στο παρκέ οι παίκτες. Μια ομάδα που θα χαίρεται να τη βλέπει ο κόσμος. Πολλά εξαρτώνται από το ρόστερ που θα φτιάξουμε. Άλλο αθλητικότητα, άλλο ταλέντο. Οι δικοί μας παίκτες, δεν είχαν μεγάλη αθλητικότητα, αλλά είχαν ποιότητα. Πρέπει να τα συνδυάζεις όλα. Το μπάσκετ έχει γίνει πιο αθλητικό”

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…