Κεντρική Basket League Άρης “Όποιος παίζει άμυνα, κερδίζει χρόνο στο παιχνίδι…”

“Όποιος παίζει άμυνα, κερδίζει χρόνο στο παιχνίδι…”

aris giannakis 1

Ο Άρης για μια ακόμη φορά κράτησε χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλό του, με τους “κίτρινους” να δέχονται 60 πόντους από τον Γ.Σ.Λ. Φάρο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για την καλή εικόνα που έχει η ομάδα του στο αμυντικό κομμάτι αλλά και για το ότι η ενέργεια ήταν το “κλειδί” για να “πατήσει” γκάζι ο Άρης στο ματς του Σαββάτου. Συγκεκριμένα είπε:

Θα συμφωνήσω με τον κόουτς (σ.σ. Σκουρτόπουλο) για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι διαιτητές. Εμείς είχαμε 26 βολές σήμερα στην έδρα μας και 30 η Λάρισα σε ένα παιχνίδι που υπερτερούσαμε σε δύναμη και όγκο. Πιστεύω ότι μπήκαμε πολύ νωθρά στο πρώτο δεκάλεπτο. Χάσαμε εύκολα καλάθια και δεν είχαμε συγκέντρωση. Όταν βάλαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας, βρήκαμε ρυθμό και είχαμε τον έλεγχο από το 12’ ως το 35’.

Κάναμε μια δίκαιη νίκη, σε έναν δύσκολο αγώνα γιατί ο Φάρος θέλει να παίξει καλό μπάσκετ, έχει ενθουσιασμό και είχε το άλλοθι ότι παίζει στη Θεσσαλονίκη. Εμείς ήμασταν υπό πίεση, δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να σκοράρει με εύκολα λάθη και έτσι έφτιαξε ηρεμία στο παιχνίδι του. Ηταν ένα δύσκολο ματς. Μας αρέσει να παίζουμε δύσκολα ματς. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς καλύτερη πνευματική προσέγγιση. Είχαμε παίκτες που παρότι έδειξαν νευρικότητα στην αρχή όπως ο Παναγιώτης (σ.σ. Βασιλόπουλος), ήταν πιο ήρεμος στο δεύτερο ημίχρονο και μας βοήθησε”.

Για την Εθνική ομάδα: “Καλή επιτυχία με την Εθνική ομάδα. Όλοι μας ευχόμαστε αυτή η Εθνική να είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και να παλεύει και όλοι θα είμαστε κερδισμένοι. Και εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη και παντού”.

Για τον Πέτγουεϊ: “Θα το συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή είναι με την ομάδα. Δεν προαναγγέλονται αυτά”.

Για το κακό πρώτο δεκάλεπτο: “Είναι θέμα συγκέντρωσης. Μαζευτήκαμε στο ζέσταμα, αν το είδατε και μιλήσαμε. Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει ο παίκτης ότι δεν πρέπει απλά να παίζει, αλλά ότι κάθε μπάλα είναι σημαντική. Και στο ζέσταμα ακόμα πρέπει να τα βάζεις όλα τα λέι απ, αλλιώς και στο παιχνίδι θα δημιουργηθεί ανάλογη κατάσταση και είδαμε ότι χάσαμε πολλά λέι απ στην αρχή και βολές. Αυτό δουλεύεται”.

Για την καλή άμυνα: “Η άμυνα είναι χρήματα σε ευρωπαϊκή τράπεζα. Η επίθεση είναι το χρηματιστήριο. Τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια κι ο καθένας προσπαθεί από την μεριά του. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση και ο ένας πρέπει να συμπαραστέτεται στον άλλον, αυτό είναι το ζητούμενο σε μια ομάδα. Μέχρι στιγμής κάνουμε βήματα μπροστά και σαν τρόπο λειτουργίας και σαν τρόπο δουλειάς. Αν έχουμε υπομονή και επιμονή, θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Η άμυνα είναι ένα ζητούμενο που σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Όποιος παίζει άμυνα, κερδίζει χρόνο στο παιχνίδι. Αυτό ξέρω… Φαντάζεστε να δέχεται ένας παίκτης καλάθια από τον αντίπαλό του με 30%; Θα βάλει στην επίθεση, θα δημιουργήσει μέσα από την άμυνά του καταστάσεις για να σκοράρει.Και θα αισθάνεται ασφαλής γιατί ακόμα κι αν χάσει ένα σουτ, θα παίξει άμυνα. Βέβαια δεν είναι φυσιολογικό να έχουμε γκαρντ με 1/8 και 2/9 σουτ. Θα το δουλέψουμε. Τυχαίνει και στις καλύτερες ομάδες και όχι μόνο τις ελληνικές, αλλά και τις ευρωπαϊκές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Χωρίς Σταρκ αλλά με Μποχωρίδη στην Αθήνα

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην αποστολή του Άρη για το ματς με το Περιστέρι. Ο Άρης αντιμετωπί…