Κεντρική NBA Η παραδοχή του Ντρέιμοντ Γκριν και η διαφωνία του Κάρι
NBA

Η παραδοχή του Ντρέιμοντ Γκριν και η διαφωνία του Κάρι

curry green warriors suns

curry green warriors suns

Την περσινή σεζόν, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά στη Δυτική Περιφέρεια πολύ πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Όσο περνούσε, όμως, ο καιρός, το ποσοστό των νικών της ομάδας αυξανόταν με ραγδαίους ρυθμούς και κάπως έτσι μπήκε στη συζήτηση το ενδεχόμενο να τερματίσουν με 73 νίκες και μόλις 9 ήττες, σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ που διατηρούσαν οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Οι “πολεμιστές” κατανάλωσαν επιπλέον ενέργεια στα τελευταία ματς και εν τέλει τα κατάφεραν, μπαίνοντας με έμφαση στα βιβλία της ιστορίας. Ο Ντρέιμοντ Γκριν, όμως, φαίνεται πως έχει μετανιώσει.

“Κάναμε λάθος που επικεντρωθήκαμε στις 73 νίκες“, τόνισε ο σούπερ-σταρ της ομάδας του Όκλαντ, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά τον προβληματισμό του για τη νοοτροπία που διακατείχε την ομάδα του πέρσι: “Ανησυχούσαμε για το λάθος πράγμα, το οποίο δεν είχε καμιά σημασία”, τόνισε ο “Money” στη χθεσινή Media Day, 1 μέρα πριν από τον 3ο Τελικό ανάμεσα στην ομάδα του και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Μια παρόμοια ιστορία εκτυλίσσεται και φέτος, με τους Γουόριορς να προελαύνουν αήττητοι στα φετινά πλέι-οφ με συνολικό ρεκόρ 14-0 και οι συζητήσεις περί κατάκτησης του πρωταθλήματος δίχως κανένα αρνητικό αποτέλεσμα στην post-season έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους. Ουδεμία ομάδα στην ιστορία του NBA έχει κατορθώσει κάτι τέτοιο αλλά ο Γκριν έχει πάρει το μάθημά του: “Αν θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, δεν θα πω ότι ήμασταν η πρώτη ομάδα που τελείωσε τα πλέι-οφ με 16-0. Απλά θα πω ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα“.

Ο Στεφ Κάρι, όμως, δεν συμφώνησε με την αρχική τοποθέτηση του Γκριν, όσον αφορά τις 73 νίκες και την κούραση που επέφεραν αυτές στους περσινούς Τελικούς, οι οποίοι αποδείχθηκαν μοιραίοι για τους “dubs”: “Αυτή ήταν μια απόφαση που συζητούσαμε και μιλούσαμε στα μίντια για αυτή από τον Ιανουάριο, σχετικά με το αν υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα. Δεν ξέρω αν υπήρχε όντως ψυχολογική κόπωση σχετικά με το τι χρειάστηκε για να φθάσουμε στις 73 νίκες και μετά να κάνουμε restart ενόψει των πλέι-οφ. Ειλικρινά, όμως, δεν μετανιώνω. Ήμασταν μόλις 1 παιχνίδι μακριά από το πρωτάθλημα, οπότε δεν μπορούν να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις”, τόνισε ο Κάρι.

Ο 28χρονος σούπερ-σταρ μίλησε και για το θέμα του αήττητου στα φετινά πλέι-οφ και αυτή τη φορά η άποψή του προσέγγισε περισσότερο αυτή του συμπαίκτη του: “Το να κάνουμε το 16-0 δεν έχει σημασία σε καμία περίπτωση εκτός αν πρόκειται για το παιχνίδι που θα κλείσει τη σειρά. Το μόνο που μετράει είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…