Κεντρική NBA Γράφουν ιστορία οι ανίκητοι Καβς του ΛεΜπρόν! (pics)
NBA

Γράφουν ιστορία οι ανίκητοι Καβς του ΛεΜπρόν! (pics)

lebron 1

lebron 1

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν αφήσει πίσω τους την κανονική περίοδο του φετινού πρωταθλήματος, η οποία “σημαδεύτηκε” από υπέρμετρη γκρίνια, συνεχείς ήττες και αποκαρδιωτικές αμυντικές επιδόσεις. Η “αρμάδα” του ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει γυρίσει τον διακόπτη, με τον “βασιλιά” να κατεδαφίζει οποιαδήποτε ομάδα βρίσκει στον διάβα του και ως αποτέλεσμα, οι “ιππότες” βρίσκονται με συνοπτικές διαδικασίες στους Τελικούς της Ανατολής για 3η σερί σεζόν, καταρρίπτοντας μια σειρά από ρεκόρ.

Ειδικότερα, οι Καβς έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που ξεκινά τις υποχρεώσεις της στα πλέι-οφς με 8-0, σε δύο συνεχείς χρονιές! Οι φετινές “σκούπες”, εναντίον των Ράπτορς και Πέισερς αλλά και οι περσινές, απέναντι στους Πίστονς και τους Χοκς έχουν συνθέσει αυτή την καταπληκτική επίδοση, η οποία αποδεικνύει ότι το Κλίβελαντ κάθεται για τα καλά στην κορυφή του “θρόνου” της Ανατολής!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ακόμη, το Κλίβελαντ ισοφάρισε μια ιδιόμορφη επίδοση, την οποία μόνο οι μυθικοί Λος Άντζελες Λέικερς των Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’Νιλ έχουν να επιδείξουν. Συγκεκριμένα, οι Καβς μετρούν 12 σερί νίκες, σε παιχνίδια πλέι-οφ, όπου αν επικρατήσουν, προκρίνονται στην επόμενη φάση! Η ομάδα του Οχάιο έχει να ηττηθεί σε παιχνίδι τέτοιας φύσεως από το 2008, όταν οι Μπόστον Σέλτικς τους νίκησαν στο 7ο ματς, στο πλαίσιο του 2ου γύρου!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Τζέιμς δεν θα μπορούσε να λείπει από τον “χορό” των κορυφαίων επιδόσεων, έχοντας να επιδείξει πληθώρα καταπληκτικών επιδόσεων. Πιο αναλυτικά, είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία, του οποίου η ομάδα έχει μοιράσει 11 “σκούπες” στους αντιπάλους της (δηλαδή αποκλεισμούς με σκορ 4-0) ενώ, έφθασε τις 31 νικητήριες σειρές πλέι-οφ, ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Τέλος, οι 36 πόντοι ανά αγώνα, με τους οποίους φόρτωσε το καλάθι των Ράπτορς είναι οι περισσότεροι, τους οποίους έχουν δεχθεί οι Καναδοί σε σειρά πλέι-οφ, ξεπερνώντας τους 33.7 πόντους του Άλεν Άιβερσον από το 2001. Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο “βασιλιάς” έχει 34.9 πόντους, 9.7 ριμπάουντ και 7.8 ασίστ κατά μέσο όρο στα τελευταία 11 πλέι-οφ παιχνίδια του, στα οποία μάλιστα η ομάδα του έχει 100% ποσοστό νικών!

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…