Κεντρική Διεθνή Γιούντο: “Ανοίξαμε τα μάτια του κόσμου στη σειρά με τον ΠΑΟ”

Γιούντο: “Ανοίξαμε τα μάτια του κόσμου στη σειρά με τον ΠΑΟ”

ekpe udoh fenerbahce panathinaikos

ekpe udoh fenerbahce panathinaikos

Ο Έκπε Γιούντο μίλησε για όλους και για όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, με τον MVP του Final-Four να μιλάει για τους λόγους που οδήγησαν τη Φενέρμπαχτσε στην κατάκτηση του τίτλου αλλά και τη δική του, καταπληκτική απόδοση. Δεν παρέλειψε, φυσικά να αναφερθεί και στις ελληνικές ομάδες, με αφορμή το “συναπάντημα” της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ αλλά και τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σε ό,τι αφορά τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, ο σέντερ της Φενέρ τόνισε: “Δεν ήμασταν ασταμάτητοι αλλά δείξαμε στον κόσμο ότι είμαστε η ίδια ομάδα που έφθασε πέρσι στον τελικό και ίσως λίγο καλύτεροι, χάρη στον ρυθμό που αγωνιζόμασταν. Πολλοί μας αμφισβήτησαν, ειδικά στους αγώνες μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, μπροστά σε αυτό το φανατικό κοινό. Νομίζω ότι εκεί ανοίξαμε τα μάτια του κόσμου και τον κάναμε να πει: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτούς”.

Ο Γιούντο ερωτήθηκε και για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας τους αγωνιστικούς τομείς που οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα: “Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, με τον κόσμο να ασκεί μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Η ικανότητά μας να κάνουμε αλλαγές στην άμυνα τους περιόρισε, ο Σπανούλης δεν έκανε καλό παιχνίδι και εμείς βάζαμε τρίποντα. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να ευστοχούμε, το προβάδισμα ξέφυγε”.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τεράστια επίδραση στο παιχνίδι της Φενέρ, με τον Γιούντο να μην παραλείπει να πλέξει το εγκώμιό του: “Με εμπιστεύτηκε και μου επέτρεψε να παίξω. Έπρεπε να ακολουθήσω τους κανόνες, τη στρατηγική και τα συστήματά του και αυτός πίστεψε σε εμένα. Όταν έχεις κάποιον να σε εμπιστεύεται, να σε εμπνέει και να σου δίνει μικρές συμβουλές, θα γίνεις ο καλύτερος που μπορείς. Ο Ομπράντοβιτς είναι πάνω από όλους, όσον αφορά την προπονητική. Μπορεί να κάνουμε μια δυνατή προπόνηση και να μας “σκοτώσει” αλλά όταν τελειώνει η προπόνηση είναι άλλος άνθρωπος. Δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να το κάνουν αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…