Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πέρασαν 25 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα… (vids)

Πέρασαν 25 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα… (vids)

atitlos

atitlosΕυχάριστη επέτειος για την “οικογένεια” του ΠΑΟΚ και… νοσταλγία για το γεγονός πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνη την επιτυχία, με τον “Δικέφαλο” να μην έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο μετά το 1992. Σήμερα (22/4) συμπληρώνονται 25 χρόνια ακριβώς από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος των “ασπρόμαυρων”… Ηταν 22/4/92 όταν ο ΠΑΟΚ επικρατούσε με 82-97 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και κατακτούσε τον τίτλο.

Και για εκείνο το τρόπαιο ο τότε πρόεδρος του “Δικεφάλου”, Νίκος Βεζυρζής είναι γεγονός πως προσπάθησε πολύ. Ηταν ο τίτλος της… υπομονής, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στον ΠΑΟΚ δεδομένου πως οι “ασπρόμαυροι” επί σειρά ετών επιδίωκαν να “πατήσουν” στην κορυφή της Ελλάδας και το έκαναν το 1992. Η απονομή εκείνου του πρωταθλήματος έγινε σε φιλικό ματς απέναντι στην Παρτιζάν στο Παλέ.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς (τεχνικός του “Δικέφαλου” τότε) είχε χρησιμοποιήσει απέναντι στον Ολυμπιακό τους Φασούλα (24 πόντους), Πρέλεβιτς (20 πόντους με δύο τρίποντα), Μπάρλοου (17 πόντους), Μπουντούρη (15 πόντους με δύο τρίποντα), Κόρφα (12 πόντους με δύο τρίποντα), Μακαρά (5 πόντους με ένα τρίποντο), Σταυρόπουλο (2 πόντους), Φιλίππου (2 πόντους), Παπαχρόνη και Βαλαβανίδη.

asefΠαίκτης “κλειδί” ο Μπουντούρης

Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το… ιστορικό ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά με 36-44 (στους 13 πόντους ο Φασούλας με 11 ριμπάουντ). Ο Πάσπαλι είχε προκαλέσει “ζημιά” στον “Δικέφαλο” καθώς είχε φτάσει τους 16 πόντους ενώ στο δεύτερο μέρος οι “ασπρόμαυροι” ξέφυγαν με 38-51 μετά από τρίποντο του Μπουντούρη (οχτώ πόντους μέχρι εκείνο το σημείο) και στο 27′ με καλάθι και φάουλ ο τελευταίος διαμόρφωσε το 46-63.

Στο 48-65 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν “νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές”, ο Πάσπαλι (31 πόντους) “έγραψε το 56-67 ενώ ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -9 (58-67). Ο Μπουντούρης “ξεκόλλησε” τον ΠΑΟΚ (58-69), μάλιστα αυτός έκανε και το 60-74 (έτσι έφτασε τους 15 πόντους με 5/5 βολές, 2/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα). Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +22 (60-82) στο 35′ και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει αναφορικά με την υπόθεση νίκη (με την οποία “ήρθε” το πρωτάθλημα για τους “ασπρόμαυρους”).

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…