Κεντρική NBA Τα κατάφεραν στην “κόψη” του ξυραφιού οι Θάντερ! (vids)

Τα κατάφεραν στην “κόψη” του ξυραφιού οι Θάντερ! (vids)

russell westbrook thunder rockets

russell-westbrook-thunder-rockets

Το σουτ του Τζέιμς Χάρντεν στην εκπνοή σταμάτησε στο σίδερο και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επιβίωσαν στο συγκλονιστικό ντέρμπι με τους Χιούστον Ρόκετς! Η “αρμάδα” του Ράσελ Γουέστμπρουκ επιβλήθηκε της αντίστοιχης του “Beard” με 115-113, μειώνοντας τη μεταξύ τους σειρά σε 2-1 και επιστρέφοντας στο “κόλπο” της πρόκρισης. Οι πόντοι μέσα από τη ρακέτα ήταν ο τομέας, χάρη στον οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβληθούν, τα βλέμματα, όμως, στράφηκαν σε ακόμη μια επική μονομαχία ανάμεσα στους δύο υποψήφιους MVP!

Ο “Westbeast” έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία, μετά τον Όσκαρ Ρομπερτσον, που πετυχαίνει συνεχόμενα τριπλ-νταμπλ στα πλέι-οφς με +30 πόντους! Συγκεκριμένα, είχε 32 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ, με 11/24 σουτ και 10/14 βολές. Ο “Ρας” δεν εκβίασε μεγάλο αριθμό σουτ, όπως στο δεύτερο ματς, όντας πιο πρόθυμος, όσον αφορά την τροφοδοσία των συμπαικτών του. Πυροδότησε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του στο τρανζίσιον, επέλεξε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο παιχνίδι μέσα από το τρίποντο (μόλις 1 εκτελεσμένο σουτ πίσω από τα 7.25) και έκανε πολύ καλή δουλειά στα αγαπημένα του pull-ups από μέση απόσταση αλλά και στην εκμαίευση των φάουλ. Στο τέλος, μονοπώλησε τις κατοχές της ομάδας του και κατάφερε να σκοράρει όσο χρειαζόταν, ώστε η ομάδα του να φθάσει στη νίκη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=liZcWig12z0]

Από την άλλη, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 44 πόντους ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, κάνοντας και 7 λάθη. Είχε 7/9 δίποντα, 4/12 τρίποντα και 18/18 βολές (!), αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, σε ό,τι αφορά την εκμαίευση της επαφής. Είτε στην περιφέρεια, όπου οι αντίπαλοι τον ακουμπούσαν στον αγκώνα, είτε κοντά στο καλάθι, ο σταρ του Χιούστον έκανε άριστα τη δουλειά του. Σχετικά με τα σουτ εντός πεδιάς, η “συνταγή” ήταν γνωστή: φάσεις απομόνωσης και πικ-εν-ρολ συνέθεσαν το σκηνικό, με τον Χάρντεν να είναι πολύ καλός στα τελευταία λεπτά αλλά η παρουσία του στιγματίστηκε από το άστοχο σουτ στην εκπνοή. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο “Beard” έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μάικλ Τζόρνταν (1990), ο οποίος πετυχαίνει +35 πόντους στα 3 πρώτα ματς των πλέι-οφς!

Από την 1η περίοδο ήταν φανερός ο αγωνιστικός προσανατολισμός των Θάντερ. Συγκεκριμένα, είχαν 11 εύστοχα σουτ κάτω από το καλάθι στα πρώτα 12 λεπτά, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα παιχνίδια, όπου είχαν συνολικά 10! Οι γηπεδούχοι τα κατάφερναν τόσο μέσω αιφνιδιασμών, όσο και στο σετ παιχνίδι, με τον Ταζ Γκίμπσον να είναι πρωταγωνιστής, με 12 πόντους (20 συνολικά). Η τακτική απέδωσε καρπούς, με την Οκλαχόμα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 34-25, έχοντας συνολικά 16/25 σουτ!

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 65-58, καθώς οι δύο ομάδες είχαν πάρει “φωτιά”. Οι Λου Γουίλιαμς (22 πόντοι, 3/4 τρίποντα) και Ράιαν Άντερσον (18 πόντοι) άνοιγαν το γήπεδο, βοηθώντας τον Χάρντεν ενώ οι Θάντερ σούταραν με 62.2%, όντας τρομερά αποδοτικοί. Στην 3η περίοδο, το Χιούστον κατόρθωσε να πάρει το μοναδικό του προβάδισμα στον αγώνα αλλά, δύο τρίποντα των Ρόμπερσον και Αμπρίνες επανέφεραν την Οκλαχόμα σε θέση οδηγού. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν σε “θρίλερ”, με τον Χάρντεν να ισοφαρίζει σε 111-111, 52.7” για τη λήξη. Ο Στίβεν Άνταμς απάντησε με φόλοου, 35” πριν από το τέλος. Ο Χάρντεν αστόχησε σε τρίποντο, ο Γουέστμπρουκ πέτυχε μία βολή και ο Χάρντεν απάντησε με 2/2. Ο “Ρας” ξαναπήγε στη γραμμή, έχοντας και πάλι 1/2 αλλά ο Χάρντεν δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στην εκπνοή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eGc-WnkEUII]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…