Κεντρική NBA “Απέδρασαν” και προκρίθηκαν οι Σπερς! (vids)
NBA

“Απέδρασαν” και προκρίθηκαν οι Σπερς! (vids)

kawhi leonard marc gasol

kawhi-leonard-marc-gasol

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς πήραν την πρόκριση στον 2ο γύρο των πλέι-οφς για 16η φορά τα τελευταία 20 χρόνια (!), επικρατώντας των Μέμφις Γκρίζλις με 96-103 και αποκλείοντάς τους με συνολικό σκορ 4-2. Ένα σερί 4-15 στην τελευταία περίοδο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των “σπιρουνιών”, τα οποία ήταν σαφώς ανώτερα στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να “αποδράσουν” από το FedEx Forum. Το δίδυμο Κουάι Λέοναρντ-Τόνι Πάρκερ έκανε τη διαφορά, με τον “The Klaw” να είναι και πάλι ο απόλυτος ηγέτης.

Ο Λέοναρντ ήταν ξανά “δολοφονικός”, με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, με 8/19 σουτ και 12/13 βολές! Για άλλη μια φορά κατάφερνε με ευκολία να δημιουργεί το δικό του σουτ μετά από ντρίμπλα, έχοντας πολύ γερά πατήματα στις εκτελέσεις του. Επισκέφθηκε αρκετές φορές τη γραμμή των βολών ενώ απέδειξε ότι η 4η περίοδος είναι η ώρα που “λάμπει” περισσότερο. Πέτυχε 10 πόντους στο διάστημα αυτό, όντας ο κυριότερος λόγος που οι Σπερς ανέτρεψαν την κατάσταση ενώ μοίρασε και 2 κρίσιμες ασίστ στους Ντέιβιντ Λι και Τόνι Πάρκερ, στα 2 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Έτσι, ο Λέοναρντ ολοκλήρωσε τη σειρά με 31.2 πόντους ανά αγώνα, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην ελίτ των σκόρερ του NBA!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YoKnZW4vhNY]

Η ευχάριστη έκπληξη, όμως, ήταν ο Τόνι Πάρκερ. Ο “μπαρουτοκαπνισμένος” Γάλλος σταμάτησε στους 27 πόντους, με 11/14 σουτ, σε 31 λεπτά συμμετοχής, θυμίζοντας κάτι από την “σπιρτάδα” της παλιάς “έκδοσής” του! Κατάφερνε να βρίσκει τον απαιτούμενο χώρο μετά το σκριν, εκτελώντας από μέση απόσταση ή μπαίνοντας προς το καλάθι, τελειώνοντας τις φάσεις όπως μόνο εκείνος ξέρει. Πέτυχε ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφς, όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας του σε αγώνα πλέι-οφ (78.6%) ενώ έκανε τρομερή δουλειά εναντίον του Μάικ Κόνλεϊ, έχοντας 6/7 σουτ όταν τον μάρκαρε ο άσος του Μέμφις! Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η αποδοτικότητά του στο τέλος, ευστοχώντας σε πολύ κρίσιμα τζαμπ-σουτ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=k8iL2CgSl6k]

Οι Σπερς κέρδισαν κατά κράτος τη “μάχη” των ριμπάουντ (46-28), έχοντας σε καλή μέρα τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο οποίος είχε 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. Στον αντίποδα, οι Γκρίζλις στηρίχθηκαν στις ορέξεις του Κόνλεϊ, ο οποίος είχε 26 πόντους και 5 ασίστ, με το παιχνίδι της ομάδας να στηρίζεται στη δική του δύναμη στην περιφέρεια και όχι στο ποστ, όπως συμβαίνει συνήθως. Ο Μαρκ Γκασόλ σταμάτησε στους 18, έχοντας και 6 ασίστ ενώ ο Ζακ Ράντολφ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ, με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το Μέμφις προηγήθηκε ακόμη και με 10 πόντους στην 3η περίοδο αλλά οι Σπερς δεν ήταν πρόθυμοι να ανεχθούν και 3η ήττα μέσα στο “άντρο” των Γκρίζλις, με αποτέλεσμα να αντεπιτεθούν και να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SxjTgJmKDNo]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…