Κεντρική NBA Λέοναρντ και Όλντριτζ “καθάρισαν” για τους Σπερς (vids)

Λέοναρντ και Όλντριτζ “καθάρισαν” για τους Σπερς (vids)

aldridge leonard san antonio spurs

aldridge-leonard-san-antonio-spurs

Με το δίδυμο-“φωτιά” των Κουάι Λέοναρντ και ΛαΜάρκους Όλντριτζ σε εξαιρετική κατάσταση, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 108-94, “ανοίγοντας” την τιμή της διαφοράς στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Ο Λέοναρντ σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση της καριέρας του, με 38 πόντους (13/26 σουτ) ενώ ο Όλντριτζ σταμάτησε στους 25, με 8/15 σουτ. Στον αντίποδα, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ το πήρε πάνω του για άλλη μια φορά, με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ και 14 ασίστ αλλά οι Θάντερ αδυνατούσαν να σταθούν στα πόδια τους δίχως αυτόν στο παρκέ.

Συνολικά 12 ματς του NBA τα ξημερώματα της Πέμπτης (στο πρόγραμμα και η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς που θα παίξουν κόντρα στους Τζαζ). Ολα τα παιχνίδια με Live Streaming και τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr!

Τα “σπιρούνια” έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, καθώς προηγήθηκαν με 31-17 στο τέλος της 1ης περιόδου. Τα επιθετικά ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά, με τους Σπερς να ανανεώνουν 6 κατοχές ενώ οι Θάντερ “εγκλωβίστηκαν”, σουτάροντας με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Στο 2ο δωδεκάλεπτο, ο Γουέστμπρουκ πήρε το “όπλο” του, τελειώνοντας το ημίχρονο με συνολικά 13 πόντους. Η πλειοψηφία των πόντων της ομάδας του προήλθε από τα δικά του χέρια, με την Οκλαχόμα να αυξάνει την παραγωγικότητά της. Ο Λέοναρντ όμως κυριαρχούσε. Με 17 πόντους, συνεχή κερδισμένα φάουλ και με αιχμή του δόρατος το τρομερό τζαμπ-σουτ του, το Σαν Αντόνιο πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 52-42.

Το ξεκίνημα της 3ης περιόδου δεν προϊδέαζε με τίποτα για αυτό που θα ακολουθήσει. Με μπροστάρη τον Όλντριτζ, ο οποίος σκόραρε με τα αγαπημένα του σουτ από μέση απόσταση, η διαφορά έφθασε μέχρι τους 18 (64-46). Και κάπου εκεί, τα φώτα “έσβησαν”. Με ένα απίστευτο σερί 2-22, η Οκλαχόμα πήρε “κεφάλι” στο σκορ, με τον Γουέστμπρουκ να “ζωγραφίζει”: σκόραρε με διεισδύσεις, με τρίποντα, δημιουργούσε άριστα στο πικ-εν-ρολ, πασάροντας είτε στον ψηλό που “ρόλαρε” προς το καλάθι, είτε στην αδύνατη πλευρά, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο σουτέρ. Οι Σπερς “μάζεψαν” γρήγορα την κατάσταση και με 6 πόντους στα τελευταία 26′‘ ολοκλήρωσαν την 3η περίοδο, προηγούμενοι με 79-75.

Όλα τα “νεκρά” διαστήματα των Θάντερ είχαν ένα κοινό: την απουσία του Γουέστμπρουκ από το παρκέ. Εν τη απουσία του, έλειπε ο παίκτης που μπορεί να επιτεθεί μετά από ντρίμπλα, έχοντας “βαρύτητα” στο παιχνίδι του, ώστε να “τραβήξει” πολλούς αμυντικούς πάνω του. Με τον “Russ” στον πάγκο, οι Θάντερ είχαν -22 στη διαφορά πόντων και +8 με αυτόν στο παρκέ, κάτι που αποδεικνύει ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη.

Με το σόου του Λέοναρντ να κορυφώνεται στο 4ο δωδεκάλεπτο, οι Σπερς απομακρύνθηκαν από τους αντιπάλους τος, “κτίζοντας” διψήφια διαφορά, την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος. Πλέον, οι Σπερς αναβάθμισαν το ρεκόρ τους (37-11), διατηρώντας με άνεση τη 2η θέση στη Δύση ενώ οι Θάντερ (28-21) “έπεσαν” στην 7η.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jLThdGMMnes]

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς συνεχίζουν την θαυμαστή πορεία τους, έχοντας πλέον 15 σερί εντός έδρας νίκες (και το καλύτερο ρεκόρ στο NBA από τον Δεκέμβριο και μετά, πίσω μόνο από τους Γουόριορς) ενώ οι Ράπτορς “έσωσαν” στο τέλος την παρτίδα εναντίον των Πέλικανς, με σουτ του Λάουρι. Μπλέιζερς και Λέικερς υπερασπίστηκαν τις έδρες τους και τέλος, ο Κώστας Κουφός πραγματοποίησε μια πολύ θετική εμφάνιση (12 πόντοι, με 6/7 σουτ), στην ήττα των Κινγκς από τους Ρόκετς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=47BjnWn6IyY]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-Jz_oERcNm0]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (31/1)

  • Νιου Γιορκ Νικς – Γουάσινγκτον Γουίζαρντς 101-117 (Άντονι 26, Τζένινγκς 21 / Μπιλ 28, Μόρις 24)
  • Νιου Όρλεανς Πέλικανς – Τορόντο Ράπτορς 106-108 (Χόλιντεϊ 30, Ντέιβις 18 [17 ριμπάουντ] / Λάουρι 33, Βαλαντσιούνας 20 [12 ριμπάουντ])
  • Σακραμέντο Κινγκς – Χιούστον Ρόκετς 83-105 (Κάζινς 16, Κουφός 12 / Άντερσον 25, Γκόρντον 17)
  • Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σαν Αντόνιο Σπερς 94-108 (Γουέστμπρουκ 27 [14 ασίστ], Άνταμς 16 [12 ριμπάουντ] / Λέοναρντ 36, Όλντριτζ 25)
  • Σάρλοτ Χόρνετς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 98-115 (Γουόκερ 22, Μπατούμ 18 / Λίλαρντ 27, Κραμπ 21)
  • Ντένβερ Νάγκετς – Λος Άντζελες Λέικερς 116-120 (Τσάντλερ 26, Χάρις 17 / Γιανγκ 23, Ράσελ 22)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…