Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Υπάρχουν νόμοι”

“Υπάρχουν νόμοι”

pedoulakis panathinaikos

pedoulakis-panathinaikosΣτη συμβολή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην ηρεμία της ομάδας, στις διαφορές με την πρώτη του παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, την περίοδο 2012-13 αλλά και στην τιμωρία των Γκιστ, Φελντέιν και Χέινς, αναφέρθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

“Μέσα από την άμυνα και την ενέργεια που βγάλαμε προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ρυθμό, κάποιες στιγμές τα καταφέραμε κάποιες άλλες είχαμε διαγράμματα. Ο Παναθηναϊκός στο σετ παιχνίδι έχει χειρότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας και προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό όπως και κάποια άλλα πράγματα, είναι θέμα συνήθειας όμως”.

Για τον Τζέιμς Φελντέιν, και τη χθεσινή του εμφάνιση, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε: “Σήμερα έκανε αυτό που του έχουμε ζητήσει να κάνει, να πηγαίνει στα ριμπάουντ και να δίνει ασίστ, αυτό τον βοήθησε να παίξει καλά”.

Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με την περίοδο 2012-13, ο Πεδουλάκης είπε: “Την τότε ομάδα την είχαμε χτίσει, τώρα λέμε κάποια πράγματα και ίσως να τους μπερδέψουμε. Καταλαβαίνουμε πως αν δεν έχουμε διδάξει κάτι δεν μπορούμε να φωνάξουμε. Αν το δοκιμάσουμε ίσως να έρθουμε σε ρήξη με τους παίκτες μας. Πρόκειται για διαφορετική ομάδα τώρα”.

Ο “Άρτζι” ρωτήθηκε ακόμα μια φορά για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο… “Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που έχει πολύ μπασκετική ευφυΐα, ξέρει τα πλεονεκτήματά του. Μπορεί να ηρεμήσει την ομάδα και να κάνει εκείνα τα πράγματα που τη βοηθούν. Λίγοι το κάνουν αυτό, όπως ο Δημήτρης και ο Νικ. Η συμμετοχή του στο παιχνίδι της ομάδας δεν έχει να κάνει με την απώλεια του Βλάντο, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί”.

Όσο γι’ αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την τιμωρία των τριών αθλητών, δήλωσε: “Κάναμε το αυτονόητο με την ομάδα, δεν προβληματίστηκε κανείς. Το μήνυμα είναι διττό, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νέους παίκτες και θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχουν νόμοι, αυτό που έγινε είναι εξαίρεση. Ο ΠΑΟ με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να βρει το DNA του”.

Ο Τζέιμς Φελντέιν από την μεριά του δήλωσε: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζαμε πως θα ήταν τελικός για εμάς και γι’ αυτούς. Από την αρχή του αγώνα άρχισαν να μας μιλάνε, όπως σε όλα τα παιχνίδια, αυτό μας ξύπνησε. Παίξαμε καλή άμυνα, με λίγα λάθη. Δοκιμάσαμε και κάποια καλά σουτ, ήταν εύστοχα και έτσι φτάσαμε στη νίκη”.

Σε ερώτηση που του έγινε για τις οδηγίες που του δίνει ο προπονητής του, είπε: “Είναι λίγο άβολο να σας μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του. Μου δίνει ελευθερία να παίξω το παιχνίδι μου, να κάνω αυτό που ξέρω, μου δίνει κίνητρο. Σχεδιάζει φάσεις για εμένα και με κάνει να νιώθω άνετα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…