Ο Mr. Ασίστ

aris vasilis xanthopoulos paok chatser

aris-vasilis-xanthopoulos-paok-chatser

Ο Άρης διέλυσε τον Κόροιβο Αμαλιάδας και συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα της Basket League με στόχο την κατάληψη της 3ης θέσης. Μπορεί το παιχνίδι με βάση το σκορ να αποδεικνύει μία εύκολη νίκη για τους “κιτρινόμαυρους”, ωστόσο υπήρχε πριν το παιχνίδι στο μυαλό όλων ο αγώνας του πρώτου γύρου. Τότε, η ομάδα της Αμαλιάδας επικράτησε του “θεού του πολέμου” με 73-69, σε ένα παιχνίδι που ακόμα πληγώνει τον Άρη βαθμολογικά.

Για να φτάσει στη χθεσινή (17/02) εύκολη επικράτηση, ο Άρης χρειάστηκε τη συμβολή και των 12 παικτών που ήταν στην αποστολή. Από τον Ουάιτ μέχρι τον νεαρό Δίπλαρο, όλοι οι καλαθοσφαιριστές του “Αυτοκράτορα” πρόσθεσαν το δικό τους λιθαράκι στην κατάκτηση του 14ου ροζ φύλλου αγώνα. Ωστόσο, αυτός ο οποίος πήρε από το χέρι την ομάδα και της χάρισε τη νίκη, ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Μπορεί η συγκομιδή πόντων του, με μια πρώτη ματιά, να φαίνεται μικρή, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο 31χρονος πλέι μέικερ, σκοραρε 7 πόντους όντας αλάνθαστος με: 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα. Ταυτόχρονα, μοίρασε 7 ασίστ, κέρδισε 4 φάουλ, έκλεψε 2 φορές τη μπάλα, ενώ μάζεψε και 1 ριμπάουντ. Και όλα αυτά σε μόλις 18′ και 10”, γεγονός που ανάγκασε όλο το γήπεδο να τον χειροκροτήσει ουκ ολίγες φορές.

Ο Άρης έτσι πέρασε (έστω και προσωρινά) στην θέση της βαθμολογίας, αναμένοντας το αποτέλεσμα της ΑΕΚ στην Πάτρα. Παράλληλα, κοιτά τη συνέχεια με την ίδια σοβαρότητα, αλλά και με μία σημαντική αλλαγή από την αρχή της χρονιάς: πλέον, το βάρος δεν το σηκώνουν 5-6 παίκτες, αλλά 8-9 (ίσως και παραπάνω), με κάθε αναμέτρηση να έχει το δικό της, διαφορετικό, πρωταγωνιστή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…