Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

larentzakis mcneal waters kolossos aris

larentzakis-mcneal-waters-kolossos-aris

Ο πρώτος γύρος της Α1 ολοκληρώθηκε χθες (10/01), με τον Παναθηναϊκό να φιγουράρει μόνος πρώτος και αήττητος, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τελευταίο του “θύμα” ήταν η Κηφισιά, η οποία τον δυσκόλεψε αλλά δεν κατάφερε, όπως αναμενόταν, να πραγματοποιήσει την μεγάλη έκπληξη (73-67). Οι “πράσινοι” θα χρειαστεί να βελτιωθούν στη συνέχεια και, κυρίως, να αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοση τους.

Βέβαια, αυτό που “καίει” τους ανθρώπους της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι τα άσχημα μαντάτα που προήλθαν από την πλευρά του Νίκου Παππά. Ο διεθνής γκαρντ τραυματίστηκε στη γάμπα, με τις εξετάσεις να υποδεικνύουν βαριάς μορφής θλάση, όπερ και σημαίνει πως, αναμένεται, να λείψει περί τις τρεις εβδομάδες και να απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκτός απροόπτου.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας του Αρκαδικού στην Τρίπολη, με 78-74, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να “λάμπει” ξανά και να αναδεικνύεται MVP της αγωνιστικής. Το περιστατικό ανάμεσα σε Γιούρι Ζντοβτς και Ντι Τζέι Κούπερ ήταν αυτό που απασχόλησε περισσότερο την Ένωση, αλλά πλέον θεωρείται λήξαν. Όσον αφορά τον Αρκαδικό, θα παρουσιαστεί ενισχυμένος στον δεύτερο γύρο καθώς προχώρησε στην απόκτηση του Τζόναθαν Λι.

Ο Απόλλωνας έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό comeback του στο πρωτάθλημα, επιβλήθηκε των Τρικάλων (83-77) και δείχνει ότι η υπόθεση παραμονή θα επιτευχθεί και η χρονιά θα σωθεί, πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι. Η αύρα του Λαμπρόπουλου, προσέδωσε επιπλέον δυναμική στο συγκρότημα του Κώστα Μέξα, αλλά δεν έλειψαν και τα παράπονα από πλευράς φιλοξενουμένων, για τη διαιτησία.

Το Λαύριο έδειξε τα δόντια του και λύγισε τον δυνατό Κόροιβο (81-72), κάνοντας ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή. Βέβαια, ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς. Ο Κολοσσός πέτυχε την πιο εντυπωσιακή νίκη της αγωνιστικής καθώς έριξε στο καναβάτσο τον ισχυρό Άρη (76-70), με τον Χρήστο Σαλούστρο να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην ουραγό (και Νο1 υποψήφια για υποβιβασμό) Καβάλα (71-60). Αλλά αναμφίβολα αυτό που κρατάνε οι “ασπρόμαυροι” από το παιχνίδι είναι το “ξέσπασμα” του Θωμά Κώττα, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της, μέχρι τώρα, καριέρας του. Τέλος, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κατατροπώσει το Ρέθυμνο, με 85-70, και να συνεχίσει να ακολουθεί κατά πόδας τον “αιώνιο” αντίπαλο του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…