Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Καβάλα 71-60

ΠΑΟΚ – Καβάλα 71-60

vasileiadis paok kavala

vasileiadis-paok-kavala

ΠΑΟΚ από την αρχή μέχρι το τέλος…
Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην “Πυλαία” την Καβάλα, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν όσο τίποτα άλλο την νίκη. Ο “δικέφαλος” δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια να την διεκδικήσουν, καθώς επικράτησε σχετικά εύκολα με σκορ 71-60.

Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης καθ’ όλη την διάρκεια της. Κορυφαίοι της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν οι Βασιλειάδης (16π.), που έδειξε πόσο ανάγκη τον έχει η ομάδα του, Κώττας (15π.) και Μαργαρίτης (12π.). Η Καβάλα βασίστηκε περισσότερο στις πρωτοβουλίες των Λέιζερ (13π.) και Ταπούτου (10π.). Το μόνο σίγουρο, για  τους Καβαλιώτες, είναι πως τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν.

Την πρώτη επίθεση του παιχνιδιού την πήρε η Καβάλα, χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει του σκορ. Οι δύο πρώτοι πόντοι της αναμέτρησης ήρθαν από τον ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα από τον Μαργαρίτη. Η Καβάλα απάντησε άμεσα με εύστοχο jump-shot του Λέιζερ. Οι γηπεδούχοι ήθελαν και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά, όταν και προηγήθηκαν μέχρι και με έξι πόντους μετά από τρίποντο του Ντούβνιακ (8-2).

Ο Λέιζερ λίγο αργότερα με το δεύτερο καλάθι του έκανε το 8-4 για τους φιλοξενούμενους. Στα επόμενα δύο λεπτά ο ρυθμός έπεσε και δεν είχαμε σκορ. Δυόμισι πριν  το τέλος της πρώτης περιόδου η Καβάλα πλησίασε στους 2 με τον Σταμούλη (8-6). Από την πλευρά του ο δικέφαλος έπρεπε να απαντήσει και το έκανε με εύστοχο τρίποντο του Κακαρούδη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με δίποντο  του Κώττα και το σκορ στο 13-6.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν αποφασισμένη να πάρει για τα καλά τον έλεγχο. Η διαφορά άνοιξε στους 10 έπειτα από τρίποντο του Κακαρούδη (16-6) και από εκεί και κάτω περάσαμε σε μία κατάσταση διαχείρισης.

Η Καβάλα προσπαθούσε, όμως οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις. Η ομάδα του κόουτς Γιατζόγλου πλησίασε, με βολές του Ταπούτου, στους 7, όμως βρέθηκε ξανά πίσω για 10, αφού ο Βασιλειάδης απάντησε με τρίποντο. Δύο λεπτά αργότερα ο Κοστόφ πέτυχε δίποντο και κατέβασε την διαφορά στους 8 (23-15). Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Δέδας πέτυχε τρίποντο και ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο μισό όντας επικεφαλής με 9 πόντους (28-19).

Στην επανάληψη το ζητούμενο ήταν η αντίδραση της Καβάλας. Το κατά πόσο δηλαδή θα ήταν δυνατό να διεκδικήσει ένα ματς που έδειχνε, από πλευράς μομέντουμ, χαμένο. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν πατήματα. Πάτησαν το παρκέ και σημείωσαν 4 πολύ γρήγορους πόντους με τους Βασιλειάδη και Μαργαρίτη. Η Καβάλα ήταν υποχρεωμένη να αντεπιτεθεί.

Έριξε την διαφορά, αρχικά, στους 9 με το “πρώτο βιολί” της, Χρήστο Ταπούτο. Στην συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Λέιζερ και Λίβας, οι οποίοι έφτασαν την ομάδα τους στο -2 , 6 λεπτά πριν το άκουσμα της κόρνας του τρίτου δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ πήγε το παιχνίδι στις επαφές, με σκοπό να ρίξει τον ρυθμό. Πήρε κάποια φάουλ και έφτασε γρήγορα στο +7 (40-33). Βέβαια, οι παίκτες του Γιαντζόγλου δεν πτοήθηκαν, πλησίασαν ξανά στους 3 χάρη στην ομαδική τους προσπάθεια (40-37). Το τέμπο άλλαξε τα τρία τελευταία του δεκαλέπτου και ο “δικέφαλος” μετέτρεψε το +3 σε +11. Οι Κοστόφ και Δεμερτζής έριξαν την διαφορά στο -8 για την Καβάλα, η οποία βρέθηκε εκεί ακριβώς που είχε κλείσει το ημίχρονο (49-41).

Τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων. Ντούβνιακ, Βασιλειάδης και Κώττας βομβάρδιζαν το καλάθι της Καβάλας, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν τους πρώτους τους πόντους στο τέταρτο λεπτό του δεκαλέπτου. Η διαφορά έφτασε, πριν το καλάθι της Καβάλας, στο +18 (59-41). Κάπου εκεί οι Καβαλιώτες πέταξαν λευκή πετσέτα και οι γηπεδούχοι απλά διαχειρίζονταν το προβάδισμα τους. Τους τελευταίου πόντους του παιχνιδιού πέτυχε ο Γιαννακίδης με εύστοχο τρίποντο. Τελικό σκορ 71-60.

Οι διαιτητές: Καρακατσούνης – Θεωνάς – Ταρενίδης
Τα δεκάλεπτα: 13-6, 28-19, 49-41, 71-60
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 3, Μαργαρίτης 12 (1), Ντούβνιακ 7 (2), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 2, Λιάπης, Βασιλειάδης 16 (4), Κακαρούδης 8 (2), Τσόχλας, Δέδας 8 (2), Κώττας 15, Καμάρας
ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 13 (1), Φαν Ντερ Μαρς 7, Ταπούτος 10 (2), Κοστόφ 11, Γιαννακίδης 8 (2), Σταμπουλής 6, Γέλιος, Καλαϊτζίδης, Λίβας 3 (1), Δεμερτζής 2

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…