Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Αλλάζει η αγορά”

“Αλλάζει η αγορά”

charis giannopoulos rethimno

charis giannopoulos-rethimno

Για ακόμα μια εβδομάδα το blog του Χάρη Γιαννόπουλου, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, δεν κινήθηκε στα τετριμμένα. Ο 26χρονος φόργουορντ ανέλυσε την αλλαγή, που επρόκειτο να επέλθει στην παγκόσμια μπασκετική αγορά, απόρροια της αύξησης των αποδοχών στη D – League αλλά και της δημιουργίας ενός νέου πρωταθλήματος, ονόματι AmeriLeague.

Αναλυτικά το blog:

“Η αγωνιστική χρονιά που έρχεται θα φέρει πολλές αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χωρίς να γίνει καμία αλλαγή σε αυτό, αλλά το επηρεάζουν άμεσα οι τεράστιες αλλαγές στις ΗΠΑ. Ο λόγος; Ένα καινούριο πρωτάθλημα που ονομάζεται AmeriLeague, κι η οξεία αύξηση των χρημάτων στη D-League (λόγω σάλαρι καπ στο NBA). Η AmeriLeague λοιπόν είναι ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες να έχουν δημιουργηθεί έως τώρα το οποίο στοχεύει σε παιδιά που βγαίνουν από το κολέγιο κι έχουν δυνατό όνομα στο NCAA. Επίσης θα δίνει την ευκαιρία σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ στα προηγούμενα χρόνια, είτε αυτοί θέλουν να προσπαθήσουν για την επιστροφή στο καλύτερο πρωτάθλημα είτε γιατί θέλουν να αγωνιστούν στη χώρα τους.

Την μεγαλύτερη έκπληξη όμως θα την ακούσουμε από τη D-League. Οι μισθοί των παικτών εκτοξεύονται στα ύψη σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα. Υπάρχουν τριών ειδών συμβόλαια, το A,Β και το C. Με το Α να είναι το υψηλότερο σε αποδοχές, περίπου στα 35.000$. Αυτό το ποσό ενδέχεται να φτάσει τις 80.000$ και τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν κι αυτά με μια τρομερά μεγάλη αύξηση. Η αγορά λοιπόν αλλάζει προς το καλύτερο. Μεγαλώνει, επεκτείνεται κι οι Αμερικάνοι δείχνουν να βρίσκονται στον δικό τους κόσμο, αυξάνοντας τα χρήματα ενώ στην Ευρώπη μειώνονται συνεχώς.

Υ.Γ. Οι τραυματισμοί είναι η δυσκολότερη περίοδος στην ζωή ενός αθλητή. Αυτό που επηρεάζεται περισσότερο είναι η ψυχολογία. Δυστυχώς για την ομάδα μας, είχαμε ένα τραυματισμό στην προηγούμενη αγωνιστική. Ξέρετε οι περισσότεροι ότι πρόκειται για τον Καμπερίδη. Περαστικά λοιπόν και να είναι σίγουρος ότι θα τον βοηθήσουμε όλοι να γυρίσει πιο δυνατός. Ευκαιρία να μάθεις και λίγο NBA 2k16 τώρα.

Song of the week:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…