Επανειλημμένα έχουμε γράψει ότι αν βάλεις κάποιους από τους παράγοντες της ΕΟΚ να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, το αποτέλεσμα θα είναι… καταστροφικό. Από αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, πλην του Γιώργου Βασιλακόπουλου κι ελαχίστων άλλων, κανέναν δεν θα θέλατε διαχειριστή στην πολυκατοικία σας. Κι επειδή δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη, αντιθέτως παρακολουθούμε πόσο τυχαία είναι η καταγραφή ακόμα και τον επίσημων κανονισμών, απολαύστε συνέπεια.
Η Τάνια Μερίκα, μέσω του “ανεπίσημου” δορυφόρου της, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Κριτές (της Αθήνας) αναγνωρίζουν ως μοναδικό αρχή, η οποία μπορεί να λύσει το ζήτημα με το εργόσημο (ου μην και το Κυπριακό) την ΕΟΚ.
Κάναμε τον κόπο να διαβάσουμε τους επίσημους κανονισμούς διαιτησίας και σταθήκαμε ιδιαίτερα στο κεφάλαιο Δ’ (Βοηθητικά πρόσωπα διαιτησίας / Σημειωτές – Χρονομέτρες Αγώνων).
Στην παράγραφο 3 αναφέρει ξεκάθαρα:
“Οι σημειωτές και χρονομέτρες θα πρέπει να είναι, απαραίτητα, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή του παλιού εξατάξιου Γυμνασίου και να μην υπερβαίνουν το 60ο χρόνο της ηλικίας τους και να έχουν αποφοιτήσει από επίσημη Σχολή σημειωτών και χρονομετρών, που διοργανώνουν οι Αθλητικές Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές σε συνεργασία με την ΚΕΔ”.
Λίγο πιο κάτω, στην παράγραφο 6 εξίσου ξεκάθαρα αναφέρει:
“Ανώτατο όριο ηλικίας για την διατήρηση της ιδιότητας του σημειωτή, ή χρονομέτρη και την ένταξη στον οικείο πίνακα είναι το εβδομηκοστό (70)”.
Ρε γατάκι Αϊνστάιν, ποια σχετικότητα του χρόνου μας τσαμπούναγες; Οι άνθρωποι μέσα σε τρεις παραγράφους κάλυψαν μια δεκαετία. Κι επειδή εμείς σηκώσαμε τα χέρια, άντε και πείτε μας ποιο είναι το έτος που αποχωρεί (ηλικιακά) ένας Κριτής; Το 60ο ή το 70ο;
Δεν το λέμε στην τύχη: Ούτε θυρωρό στην πολυκατοικία σας δεν θα θέλατε έναν από αυτούς, που ανά παράγραφο αλλάζουν δεκαετία λήξης θητείας.
Υ.Γ.: Πείτε μου ότι δεν βάλατε τον αγράμματο να γράψει τους κανονισμούς. Έλα, πείτε την αλήθεια…