Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Με κάθε λεπτομέρεια”

“Με κάθε λεπτομέρεια”

Skourtopoulos Rethimno1

Skourtopoulos-Rethimno

Το Ρέθυμνο Cretan Kings είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του 5ου Διεθνούς τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης”, με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται αύριο στο κλειστό του Κλαδισού στα Χανιά. Παράλληλα, χθες έμαθε το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο Χάρης Γιαννόπουλος και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ μίλησαν στο rethymnobc.gr για το τουρνουά και τα δύο φιλικά με ΑΕΚ και Skyliners Frankfurt αλλά και για την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:
Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Η κλήρωση θεωρώ πως είναι καλή με μία πρώτη ματιά. Ξεκινάμε με δύο παιχνίδια αρκετά κρίσιμα. Το καλό είναι ότι ξεκινάμε στην έδρα μας και αυτό δίνει μία ψυχολογία και μία άνεση στην ομάδα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα και σαν πρώτο στόχο έχουμε να κρατήσουμε το αήττητο της έδρας. Από κει και πέρα στην εξέλιξη του πρωταθλήματος τα πράγματα είναι πολύ καλά και όλα παίζουν ρόλο σε σχέση με το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα. Είμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας και πιστεύω στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να φτάσουμε στον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κοιτάξουμε ένα – ένα τα παιχνίδια ξεχωριστά για να δούμε που θα μας οδηγήσουν».

“Το τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” είναι σημαντικό από πολλές πλευρές. Πρώτα απ’ όλα για τον Πέτρο Οικονομάκη. Φέτος το τουρνουά γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ελπίζω ο κόσμος να το στηρίξει ανάλογα. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι για μας είναι σημαντικό γιατί είναι το πιο σοβαρό κομμάτι της προετοιμασίας. Είναι τα πρώτα παιχνίδια που θα βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα. Δεν έχουμε και πάρα πολλές επιλογές. Θα θέλαμε άλλο ένα παιχνίδι τουλάχιστον στο τουρνουά αλλά δεν τα καταφέραμε έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και θα πρέπει να παίξουμε κάθε παιχνίδι με κάθε λεπτομέρεια ώστε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και να ξεκινήσει η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Χάρης Γιαννόπουλος: «Νομίζω ότι η κλήρωση ήταν δίκαιη για μας. Έχουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια στην αρχή. Όταν λέω δύσκολα εννοώ ότι έχουμε την πίεση για να τα κερδίσουμε γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε. Από κει και πέρα νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι καλό. Θα έχουμε χρόνο μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να δουλέψουμε οπότε πρέπει πρώτα να επικεντρωθούμε στα φιλικά παιχνίδια και να είμαστε καλύτεροι, ώστε να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι για να είμαστε έτοιμοι όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

«Ξεκινάει το 5ο Διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» και είναι πολύ σημαντικό για το ΡέθυμνοCretanKings. Το διοργανώνει για 5η συνεχόμενη φορά, το οποίο αποδεικνύει πως έχει γίνει θεσμός. Έχουμε δύο φιλικά τα οποία θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ για την συνέχεια. Θα είναι η πρώτη φορά θα είμαστε πλήρεις, μαζί με όλα τα παιδιά και τον κόουτς. Είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε μαζί με τον προπονητή αλλά προσπαθούμε κάθε μέρα να βάζουμε καινούρια πράγματα για να μπορούμε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Θα παίξουμε με δύο ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Θα είναι δύο δυνατά τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε και να δουλέψουμε ανάλογα στην συνέχεια».

Ρόλαντ Σάφτενααρ: «Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά ματς στην αρχή της σεζόν. Σύμφωνα με την κλήρωση θα παίξουμε δύο δυνατά παιχνίδια με Απόλλων Πάτρας και Κολοσσό Ρόδου. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα παρουσιάσουν οι αντίπαλες ομάδες αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι σε τι βαθμό ετοιμότητας θα είμαστε εμείς».

“Είναι μία καλή εμπειρία για μένα αλλά και για τους συμπαίκτες μου να παίξουμε ένα μεγάλο τουρνουά στην Κρήτη. Εγώ θα συμμετάσχω για πρώτη φορά, καθώς πέρυσι δεν ήμουν από την αρχή στην ομάδα. Θα παίξουμε εναντίον δύο πολύ δυνατών ομάδων και ανυπομονώ να ξεκινήσει”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…